Armagnac

29 položek

Válcovité kopce Armagnac leží jižně od oblasti Cognac se slunnějším a sušším klimatem, které odpovídajícím způsobem ovlivňuje vinné hrozny. Odrůdy hroznů se také liší. Armaňak se vyrábí především z odrůd Bacco, Folle Blanche a Ugni Blanc, které se pěstují v písčité půdě a vyšších teplotách. Koňak se vyrábí téměř výhradně z Ugni Blanc, pěstovaných v křídové půdě za mírnějších teplot. Výsledkem je, že hrozny pro armaňak mají vyšší obsah ovoce a cukru, díky čemuž jsou pro destilaci ideálnější.
Armaňak se destiluje jednou na nižší obsah alkoholu 50 – 55 %, zatímco koňak se destiluje dvakrát na vyšší procento 68 – 74 %. Výhodou jediné destilace je, že v eau-de-vie zůstává více aroma, zatímco dvojitá destilace vytváří neutrálnější chuť.
Charakterem lze koňak porovnat se směsí, armaňak je více srovnatelný s jednosladovou whisky.

Původ:

Zobrazit:

Anketa

Jakou kávu si doma nejčastěji připravujete?

PRÁVĚ NÁS BAVÍ

ZDARMA K NÁKUPU

Zdarma k nákupu nad 1 000 Kč

Zdarma k nákupu nad 1 500 Kč

Zdarma k nákupu nad 4 000 Kč

 

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.