Cognac

79 položek

Víno se zahřívá v měděné nádobě, která musí být podle zákona zahřívána na otevřeném ohni. Alkoholové výpary stoupají k vrcholu nádoby a procházejí trubicí zvanou labutí krk. Poté vstoupí do cívky, která prochází chladicí komorou, kde se páry alkoholu kondenzují na kapalinu. Výsledek první destilace se nazývá „brouillis". Tato kapalina, která má obsah alkoholu mezi 28 % a 32 %, se poté nalije zpět do nádoby pro druhou destilaci, která se nazývá „la bonne chauffe" a produkuje 72% „eaux de vie".
První část odstraněného destilátu, nazývaný „hlava" má nejvyšší obsah alkoholu. Pak přijde čistá tekutina, nazývaná „srdce" nebo „tělo", která se později promění v koňak. Konečný zbytek, tedy „ocas", se rovněž oddělí. Hlava a ocas se pak vracejí do nádoby s vínem nebo brouillis. Destilovaný produkt je uložen v dubových sudech, kde se stává koňakem. Destilace se provádí v zimních měsících, přičemž zákon vyžaduje, aby k ní došlo do 31. března roku následujícího po sklizni vína.

Původ:

Zobrazit:

Anketa

Jakou kávu si doma nejčastěji připravujete?

PRÁVĚ NÁS BAVÍ

ZDARMA K NÁKUPU

Zdarma k nákupu nad 1 000 Kč

Zdarma k nákupu nad 1 500 Kč

Zdarma k nákupu nad 4 000 Kč

 

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.