Šampaňské rosé
Růžové šampaňské nebo-li rosé sází na jistý sexy faktor. Dámám se líbí jiskra a gentlemani tento kabát v jejich společnosti rádi přehlédnou. Vzdělaní totiž ví, že šumivá vína získávají barvu přimícháním červeného vína do dosážního likéru, tedy směsi bílého vína a cukru, kterým se po odstřelení kalů šampaňské dosladí a dobarví. Jaký vliv bude mít přimíchané červené víno na výslednou chuť šumivého záleží na výrobci, resp. na jeho míře – např. 15 % u Rosé z dílny Taittinger už docela velkou.
-
Veuve Clicquot 2012 Vintage Rosé box
Svůdné červené ovoce, ušlechtilé taniny a koření dubového sudu
1950 Kč
-
Louis Roederer Rosé 2012
DOPORUČUJEME
Pozoruhodná svěžest černého rybízu s dochutí lískových oříšků a kakaových bobů
2890 Kč
-
Louis Roederer Rosé 2014 box
Křupavé červené ovoce s křídovou minerální svěžestí v pocitu lehkosti a harmonie
2690 Kč
-
Dom Perignon Rosé Vintage 2009 box
Objevte něžné a ovocité šampaňské s výrazným buketem a plnou chutí
8990 Kč
-
Louis Roederer Vintage Rosé 2016
DOPORUČUJEME
Svěží šampaňské s ovocnou vůní červeného rybízu a broskve, která se mísí s lahodnou citrusovou vůní krvavého pomeranče
2690 Kč
-
Pol Roger Rosé Vintage 2015
DOPORUČUJEME
Krvavý pomeranč velkorysých, obklopujících rozměrů k lososu, sushi nebo pečené rebarboře
2490 Kč