Skladová zásoba eshopu a prodejen je odlišná.

Během Velikonoc (29.3. - 1.4.) budou naše prodejny uzavřeny, děkujeme a přejeme Vám šťastné a veselé svátky!

Expedice e-shopu proběhne do 27.3., další expedice bude od 2.4.2024

Lagavulin

Lagavulin whisky

Lagavulin je legendou mezi skotskými whisky. Patří k těm chuťově nejvýraznějším: hutná, aromatická, se silnou rašelinovou chutí. Charakter whisky je pevně spjatý s ostrovem Islay a jeho rozsáhlými rašeliništi. Nejjižnější ostrov Vnitřních Hebrid má pouhých 600 kilometrů čtverečních a pár tisíc stálých obyvatel, zato ale hned osm palíren whisky. Takový dar matky přírody se totiž musí využít.

Palírna Lagavulin byla založena v r. 1816 Johnem Johnstonem (ilegální palírna byla na tomto místě však již v 1724). O rok později byla v těsném sousedství založena palírna Kildalton. Donald Johnston v r. 1837 sloučil obě palírny v jednu. V r. 1847 zemřel utonutím v kádi s vyráběnou whisky. V r. 1852 přešla palírna do rukou Johna Grahama a o několik let později do rukou Jamese Mackieho. V r. 1878 převzal vedení palírny Peter Mackie (zakladatel míchané whisky White Horse), který vedl válku proti sousední palírně Laphroaig.

V destilérii Lagavulin čas ubíhá pomalu: pomalá fermentace, pomalá destilace a náležitý odpočinek v dubových sudech. Někteří odborníci vůni Lagavulinu přirovnávají k světoznámému čaji Lapsang Souchong. 

Takto chutná drsné Skotsko.

Zrání v sudu:

Původ:

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení