Hlavní chod

Butter chicken se sektem Madl Schretenperg-Sekt Rosé Trocken
Víno a jídlo k sobě patří již od nepaměti. Víno totiž dokáže podtrhnout chuť a vůni pokrmu. Funguje to však i naopak. Jak ale sladit víno s daným pokrmem? Samotné snoubení...

Celozrnné těstoviny linguine se škeblemi a fenyklem
Pro tento recept zkuste pohledat malé škeble podobné manilským. Šťávy z těchto malých, rychle se vařících škeblí skvěle obohatí vývar z bílého vína anýzového aroma....

Grilované mušle s bylinkovým máslem
Existuje nějaký lepší způsob, jak zvěstovat příchod léta, než rozpálením grilu? Zkuste pro tentokrát nechat párky, steaky a ryby v obchodě a sáhněte po mušlích. Jejich...

Grilovaný mořský vlk s fenyklem a koprem
Grilování celého mořského vlka na grilu je lákavá záležitost. V tomto receptu jej naplníte fenyklem, koprem a citronem, aby získal hloubku chuti. K perfektnímu letnímu...

Grilovaný humr s bylinkovým máslem
Grilovací sezóna nemusí být jen o stejcích, klobásách nebo filetách ryb. Čím dál odvážněji u rozpálených roštů v tuzemsku experimentujeme. Co takhle nahradit pivo...

Kachní prsa s malinovou omáčkou
Kdo nemiluje měkká, šťavnatá kachní prsa, nemiluje maso. Sladký tuk a měkké maso vybízí k využití napříč kulinářským světem. Tato jsou doslazena třtinovým cukrem se skořicí...

Králičí ragú s polentou
Dokážete si představit fantasticky lahodné ragú z libového králičího masa? My ano. Navíc jej připravíte rychle a poměrně jednoduše. Toto ragů je vydatné, aniž by bylo...

Losos s rizotem z pečených paprik a sektem Madl von den Weissen Brut
V receptu Cheesecake s lesním ovocem a sektem jsem vám ukázala, jak se dá spárovat šumivé víno s dezertem. Dnes jsem připravila hlavní chod, ke kterému se také báječně hodí...

Losos v sezamu s voňavým koriandrem a sektem Madl Brut Nature
Párování vína a jídla je věc už celkem známá. Častěji však vidíte párování tichých vín. Proto mě zaujala nabídka z eshopu Vychutnavej.cz na vyzkoušení dvou sektů značky...

Mušle v pistáciové krustě
Luxusní víno k luxuním vínům. Na stole spolu budou vypadat naprosto úžasně. Když opražíte pistáce trošku více, dostanete ještě více chutí. Párujte s těmi nejlepšími víny.

Pečená jehněčí kýta s chřestem
Alespoň jednou za rok by si měl každý dopřát takto chutnou a šťavnatou jehněčí kýtu. Aromatický tymián, majoránka a oregáno nasypané v zářezech jehněčího masa vás při...

Pečené kuře na citronech
Fotografie tohoto pokrmu by pravděpodobně nesla název „Kuře se dvěma citrony“. Nic jiného tu totiž není. Jen kuře, dva citrony a trouba. A koření pochopitelně. Při správném...