Horká čokoláda

Horká čokoláda Kakao se jako nápoj konzumuje ve střední Americe po tisíce let. Aztékové jej pili s chilli, buď horké nebo studené. Evropané kakao upravili do více přijatelnější verze. Jednou z významných změn bylo přidání cukru, také rádi přidávali různá koření z východu, jako je skořice, muškátový oříšek a hřebíček. Rozdrcené okvětní lístky růží nebo jasmíny byly občas přimíchány jako dochucovadla. Mléko se používalo až mnohem později. S horkou čokoládou můžete experimentovat dle svého vkusu a momentální nálady.

Zpět na příspěvek

Komentáře

Sebevědomě jsme dali s ženou celou po...

Martin, 20. 1. 2020 12:56:15

Sebevědomě jsme dali s ženou celou porci dle receptu ve dvou a nedopili, je to opravdu hodně výživné. Taky jsme si to v hrnku ještě trochu dosladili, ale to už nejspíš každý dle vlastních preferencí. Jinak výborné!

Anketa

Jak se vám pracuje s „Průvodce výběrem" v kategorii Šumivých vín?

PRÁVĚ NÁS BAVÍ

Dárkové poukazy

Dárkový poukaz libovolné útraty na e-shopu nebo showroomu Vychutnávej.cz. Více zde.

Dárkový poukaz 2 000 Kč
Dárkový poukaz 1 000 Kč
Dárkový poukaz 500 Kč

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.