Horká čokoláda

Horká čokoláda Kakao se jako nápoj konzumuje ve střední Americe po tisíce let. Aztékové jej pili s chilli, buď horké nebo studené. Evropané kakao upravili do více přijatelnější verze. Jednou z významných změn bylo přidání cukru, také rádi přidávali různá koření z východu, jako je skořice, muškátový oříšek a hřebíček. Rozdrcené okvětní lístky růží nebo jasmíny byly občas přimíchány jako dochucovadla. Mléko se používalo až mnohem později. S horkou čokoládou můžete experimentovat dle svého vkusu a momentální nálady.

Zpět na příspěvek

Komentáře

Sebevědomě jsme dali s ženou celou po...

Martin, 20. 1. 2020 12:56:15

Sebevědomě jsme dali s ženou celou porci dle receptu ve dvou a nedopili, je to opravdu hodně výživné. Taky jsme si to v hrnku ještě trochu dosladili, ale to už nejspíš každý dle vlastních preferencí. Jinak výborné!

Anketa

Jakou kávu si doma nejčastěji připravujete?

PRÁVĚ NÁS BAVÍ

ZDARMA K NÁKUPU

Zdarma k nákupu nad 1 000 Kč

Zdarma k nákupu nad 1 500 Kč

Zdarma k nákupu nad 4 000 Kč

 

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.