Skladová zásoba eshopu a prodejen je odlišná.

Během Velikonoc (29.3. - 1.4.) budou naše prodejny uzavřeny, děkujeme a přejeme Vám šťastné a veselé svátky!

Expedice e-shopu proběhne do 27.3., další expedice bude od 2.4.2024

Ovoce namáčené v čokoládě

Ovoce namáčené v čokoládě

Jakmile budete příště pořádat domácí párty, nechte dle popisu rozpustit několik druhů čokolád, připravte ganache, exotické ovoce a unášejte se na vlnách transgalaktických chutí daleko ze země, všední reality a lidského bytí. Nezabere příliš času a nabídne ohromující společenskou zábavu. Nebo ovoce v čokoládě přineste na závěr rodinné večeře. Sice už máte plný žaludek, ale něco byste ještě zobali. A právě v tom je dokonalý.

Základní suroviny

  • 150 g nakrájené 70% hořké čokolády, například Chulucanas Gold (3 tabulky)
  • 150 g nakrájené bílé čokolády, například El Blanco (3 tabulky)
  • 150 g nakrájené 70% hořké čokolády, například Rio Caribe Gold (3 tabulky)
  • jahody
  • maliny
  • datle
  • papája, nakrájená na delší plátky
  • broskve, nakrájená na delší plátky
  • makadamové ořechy, mandle (ořechy jsou napárované k chuťovým profilům čokolád, lze ale použít jakékoli ořechy)

Pro višňový ganache

  • 150 g nakrájené Chulucanas Gold (3 tabulky)
  • 150 ml smetany ke šlehání, alespoň 40%
  • 100 g višní amarena, odkapané a nakrájené (Fabbri dělá ty nejlepší, když neseženete, použijte jakékoli dobré višně konzervované v sirupu)

Příslušenství

  • hrnec
  • mísy
  • vařečka
  • 2 jehly
  • plech
  • nenasákavý papír

Návod k přípravě

  1. Na hrnec mírně vřící vody postavte žáruvzdornou mísu tak, aby se její dno nedotýkalo vody (viz 1. minuta videa zde) a nechte v ní rozpustit daný druh čokolády.
  2. Stejným způsobem rozpusťte i ostatní dvě čokolády, vždy v čistých mísách, aby se chutě nepomíchaly.

Příprava ganache

  1. Do mísy s rozpuštěnou čokoládou Chulucanas jemně vmícháme smetanu. Jakmile bude směs dobře promíchána, přidáme nakrájené višně.

Ovoce & oříšky

  • Plech vyložíme nenasákavým papírem.
  • Jemným podélným řezem rozkrojíme datle, odstraníme pecky a do datlí vlijeme ganache. Odložíme na plech.
  • Maliny a jahody nabodneme na jehlu a namáčíme v bílé čokoládě El Blanco. Druhou jehlou stáhneme z jehly na plech.
  • Plátky broskví a papáju uchopíme za jeden konec, namáčíme v rozpuštěné Chulucanas a odložíme na plech.
  • Oříšky, stejně jako malé ovoce, napíchneme na jehlu, namáčíme v Rio Caribe a též odložíme na plech.
  • Jakmile máme hotovo, necháme dobroty na plechu ztuhnout v lednici.

Servírujeme vyskládané na talíři. Pokud vám zbyla čokoláda, projeďte si ostatní recepty a uvařte z ní třeba horkou čokoládu nebo připravte skvělý sorbet a servírujte jej každému hostu do misky zvlášť. S ovocem v čokoládě si bude náramně rozumět.

Příprava zabere přibližně 30 minut a takto vytvořené ovoce namáčené v čokoládě vystačí na osm porcí.

Doporučené párování

  • Vzhledem k nekonečným možnostem není v možnostech několika vět doporučit ideální párování vína. Obecně platí několik pravidel, sepsaných v článku „Nebeská kuchyně šampaňského“.

Dobrou chuť!

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení