Popis
Aroma: Medové
Chuť: Medová
Destilace
Likér Medový Žufánek se získavá macerováním panenských medových plástů v jemném, 35% destilátu z medoviny. Vznikl tak nápoj, v němž se snoubí to nejlepší z přírody: léčivé účinky včelích produktů – medu, pylu, mateří kašičky, propolisu a antibakteriálních látek ze včelího vosku s ohnivostí destilátu z tříleté medoviny.
Příběh
Medového Žufánka je každoročně vyrobeno velmi omezené množství a to řádově jen stovky lahví. Je to dáno obdobím snůšky medu, které je od května do konce července, a množstvím mateří kašičky a propolisu. Veškeré použité suroviny pochází výhradně z naší včelařské farmy. Medový je pro palírnu Žufánek varianta ledového či slámového vína u vinařů.
Použité přírodní přísady po určitém čase způsobí tvorbu usazeniny. Nejedná se v žádném případě o závadu, ale jde o charakteristickou vlastnost medových produktů. Proto láhev před použitím protřepejte a obsah si maximálně užijte.
Žufánek s.r.o. založili v roce 2000 manželé Marcela a Josef Žufánkovi a jejich synové Martin, Josef a Jan. Sídlí v obci Boršice u Blatnice poblíž Uherského Hradiště.
Všechny produkty jsou 100% přírodní, vyrobené podle původních osvědčených receptur, bez použití umělých barviv, ochucovadel a aromat. Destilují, macerují a tvoří je tak, aby výsledný produkt chutnal hlavně jim samotným a nemuseli se za něj nikdy a před nikým stydět. Proto všechny destiláty a likéry nesou jejich jméno.
Doporučení
Doporučovaná teplota podávání a skladování je od 10 – 16 °C. Při teplotách pod cca 8 °C dojde k mírnému zakalení z důvodu vysrážení aromatických olejů. Není nejmenší důvod destiláty chladit a nebo dokonce vymražovat. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.