Popis
„François Peyrot destiluje koňaky výhradně z vína Grande Champagne. Nabízí terroirní charakter podpořený řemeslnou rukou skutečného mistra, který zaujme opravdové nadšence špičkové brandy. Výrazný buket oříšků a dubového sudu mne navedl na stopu 70% hořké čokolády San Agustin Gold. Medově hladké tóny skvěle zjemní dřevité tóny koňaku a pražené oříšky si najdou cestu k soukmenovci v tomto skvostném nápoji.“
Martin Svoboda
Více o čokoládách Willie’s Cacao a jejich správné degustaci se dozvíte v článku Čokoládou za poznáním.
François Peyrot XO
Barva: Zlatavá
Aroma: Kandované ovoce, vanilka, sladké koření, kakao a jemné tabákové tóny
Chuť: Přináší zážitek plný ovoce a vanilky, zakončený tóny oříšků s akcenty dubových sudů, což koňaku dodává na vyzrálosti a jedinečnosti, plný a harmonický buket odhaluje příjemnou měkkost na patře
Destilace: Hrozny pro výrobu vína a jeho následnou dvojitou destilaci tohoto koňaku pocházejí výhradně z oblasti Grande Champagne. Veškeré produkty vinařství François Peyrot jsou tzv. „Eco – friendly“, tedy bez použití chemických látek, pesticidů nebo přídavku cukru.
Zrání: Koňak François Peyrot XO zrál minimálně 25 let.
Willie's Cacao San Agustin Gold 70
Obsah kakaa: Min. 70 %
Složení: Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo
Oblast: San Agustin, Kolumbie
Chuť: Kolumbijské zlato! Tabulka 70% čokolády vyrobená z vynikající odrůdy Trinitario, která se sklízí v oblasti San Agustin na úpatí kolumbijského masivu. Objevte v této tabulce jemné chuťové tóny medu a pražených oříšků.
Veškeré čokolády Willie’s Cacao jsou nejen single origin, tedy jednodruhové, ale dokonce „single estate“. To znamená, že veškeré boby použité pro danou čokoládu pochází z jedné jediné farmy.