Popis
K optimálnímu vychutnávání zvolte sklenici Old Fashioned nebo tumbler. Zpočátku ochutnejte samotný koňak, abyste jeho chutě později lépe detekovali. Následně do sklenice vložte několik kostek ledu a přelijte mixerem v poměru 3:1 s destilátem. Uvedená párování vychází z tabulky Průvodce párováním Fentimans.
Bache Gabrielsen Tre Kors
Barva: Hluboká jantarová
Aroma: Živý, mladistvý buket ovoce s prvky charakteristického mladého Grande Champagne
Chuť: Měkký, oblý nástup s relativně lehkým, ovocným závěrem
Destilace: Tre Kors se mísí z 25 % Grande Champagne a ze 75 % Petite Champagne z koňaků z oblasti Fins Bois.
Zrání: Zraje v dubových sudech po dobu minimálně 3 až 5 let.
Vybrané párování Fentimans
Naturally Light Tonic Water 200 ml: Lehká, osvěžující a jedinečná směs bylinných nálevů, sicilského citronového oleje a výtažku z citronové trávy
Výroba: První botanicky vařený Indian Tonic na světě! Tato skvělá toniková voda je vyrobena ze směsi bylinných nálevů, oleje ze sicilského citronu a extraktu z citronové trávy, což vytváří osvěžující a jedinečné tonikum s nižším množstvím kalorií.
Connoisseurs Tonic Water 200 ml: Jemný chuťový profil zvýrazňuje a umocňuje krásné rostlinné látky prémiových lihovin
Výroba: Všestranná tonická voda Connoisseurs byla speciálně vytvořena s jemnou infuzí přírodních rostlinných látek a chininu pro čistou a vyváženou chuť. Chinin pochází z kůry mochyně. Sám o sobě má nahořklou chuť, ale ve spojení se sladícími přísadami v luxusní tonické vodě Connoisseurs je výrazně citrusový a zemitý.
Ginger Ale 200 ml: Výrazná, ale zároveň jemná chuť zázvoru a skořice, plnou chuť dodávají této limonádě výtažky z bylin, pomeranče a galangy
Výroba: Výroba Fentimans Ginger Ale začíná fermentací nejjemnějšího kořene zázvoru a tradičním vařením stejnými botanickými technikami od dob zakladetele Thomase Fentimana z roku 1905.
Curiosity Cola 275 ml: Hluboká a sladká po skořici a infúzi nejlepších bylinných ingrediencí
Výroba: Tato povzbuzující cola je inspirována tradičními postupy dob minulých. Hřejivé, sladké a široce používané koření skořice se získává z vnitřních hřbetů několika stromů. Kůra se odstraní, vysuší a sroluje, aby se vytvořila trubice, která se rozemele na prášek.