Míchané koktejly

Cola de mono

Cola de mono Není lepšího alkoholického nápoje k sušenkám a vánočnímu cukroví. Na tento likér jsme narazili při hledání inspirace pro blog "Propíjíme Vánoce" a taktéž jej poctivě vyzkoušeli. Měl úspěch na všech frontách, a tak nás o příštích svátcích jeho příprava nemine. Vyzkoušet jej můžete během jakéhokoliv ročního období, pije se totiž lednicí vychlazený. Poměry surovin si pochopitelně můžete měnit dle libosti a příležitosti. K vánočnímu cukroví nám například více chutnala varianta s nižším obsahem cukru. Snáz se tak Coly de mono vypilo větší množství a to bylo moc dobře.

Čtěte více... Komentáře: 0

Cosmopolitan

Cosmopolitan Obecně je známo, že v 70. letech byl Cosmopolitan umíchán hned několika barmany nezávisle na sobě. Hlavním průkopníkem koktejlu byl John Cain, vlastník mnoha populárních barů v San Franciscu, nebo kupříkladu Cheryl Cook, slavná floridská barmanka. V nedávné minulosti Cosmopolitan nejvíce proslavily Carrie, Charlotte, Miranda a Samantha – hrdinky seriálu Sex ve městě. Konzumace koktejlu se tak stává téměř stylovou záležitostí.

Čtěte více... Komentáře: 0

Chupito

Chupito Chupito ve španělštině znamená prakticky totéž co shot/shooter v angličtině, a proto je v některých jazycích (zejm. románských) občas chápán jako synonymum. U nás jde ale o druh panáku, jehož základ tvoří bílý rum s limetkovým džusem a tradiční ozdobou koktejlovou třešní. Na rozdíl od jiných panáků je tedy chupito lehčí, což jej činí velice oblíbeným nápojem na dámských jízdách. Ženy si tak mohou dopřávat pocit z „exnutého“ panáku, aniž by musely párty předčasně ukončit.

Čtěte více... Komentáře: 0

Feuerzangenbowle

Feuerzangenbowle Koho už na vánočních trzích nebaví svařák a jeho rádoby různé verze pouze kombinující červené víno s jiným přidaným destilátem, nechť třikrát svolá hurá, hurá, hurá! Představujeme Feuerzangenbowle. Než si recept přečtete, koukněte na přiložené video. Hořící homole cukru odpadávající do hrnce s vínem je natolik vzrušujícím zážitkem, že neodoláte a pustíte se do toho. Jamile si Feuerzangenbowle zamilujete, vydejte se na vánoční trhy do německého Tübingenu, pustí vám k tomu film Die Feuerzangenbowle a připraví obří mísu tohoto speciálního svařáku. Jak německé.

Čtěte více... Komentáře: 0

Manhattan

Manhattan Píše se rok 1876 a u zrodu slavného Manhattanu stojí jistý Dr. Iain Marshall. Přímo ve slavném Manhattan Club v NY City se na počest prezidentské kandidatury Samuela J. Tildena totiž koná banket pořádaný Jennie Jerome – budoucí matkou Winstona Churchilla, a podává se zde netradiční a neokoukaný míchaný nápoj – Manhattan. Po banketu se stává velice žádaným pitím i v ostatních New Yorských barech. Lidé se ptají na „ten výtečný koktejl, který ochutnali v Manhattan Baru“. A tak se tento drink rozšířil do širého okolí a označení Manhattan mu už zůstalo.

Čtěte více... Komentáře: 0

Martini

Martini Teorií vzniku tohoto koktejlu je bohužel více než jedna. My rádi věříme té verzi, ve které Martini vymyslel jistý barman v hotelu Knickerbocker v americkém New Yorku někdy v letech 1911 a 1912. Nutno však zmínit, že právě v tomto období byla v Americe zavedena prohibice. Ta ovšem, stejně jako snadná nelegální výroba ginu, vedla ke zvýšení popularity Martini a to se tak stalo nejvyhledávanějším koktejlem v USA. Tehdy mu propadl i Ernest Hemingway.

Čtěte více... Komentáře: 0

Negroni

Negroni Dokonalá kombinace ginu, sladkého vermutu a hořko-sladkého bylinného likéru vznikla díky obrovské náhodě v roce 1919 v Caffee Casoni ve Florencii. Jistý hrabě Camillo Negroni si zde měl objednat svůj oblíbený koktejl Americano. Jenže tehdy jej nechtěl se sodovkou, nýbrž s ginem - asi měl těžký den, kdo ví. Barman mu jeho přání samozřejmě splnil a ještě do něj přidal trochu vlastní invence - místo citronu použil pomeranč. Negroni koktejl byl na světě.

Čtěte více... Komentáře: 0

Old Fashioned

Old Fashioned Traduje se, že koktejl vznikl roku 1880 v pánském klubu v Louisville, Kentucky. Jeden z hostů nebyl spokojený s chutí bourbonu, a tak barman James E. Pepper drink vylepšil o trochu cukru, kapku bitteru a led. Ať už omylem nebo vědomě, stvořil tak klasický koktejl, který by se měl skládat kromě alkoholu právě z něčeho sladkého, trochy vody/ledu a hořkého. James E. Pepper si recept přivezl sebou do Waldorf-Astoria bar v New Yorku, kde se koktejl následně dostal více do povědomí.

Čtěte více... Komentáře: 0

PRÁVĚ NÁS BAVÍ

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.

Čokoládová soutěž