Popis
Barva: Hluboce jantarová
Aroma: Intenzivní tóny dřeva a koření, lékořice, vanilka, káva a sušené ovoce
Chuť: Suchý profil měkkých tóny dubu, ale také ovoce a med, které hořkost dubu vyvažují, vyvážený elegantní rum středního těla s dlouhou, intenzivní dochutí
Destilace
Destilace probíhala na známém destilačním zařízení „Wooden Continuous Coffey Still". Destilační zařízení bylo postavené v roce 1832 v Enmore Sugar Estate a dnes je jediným existujícím zařízením tohoto druhu na světě. Rum v něm vyrobený se označuje jako „Enmore" nebo „EHP" po zakladateli Enmore Estate panu Edwardu Henry Porterovi.
Zrání
Jde o komplet rumů, z nichž každý zrál jinou cestou, každý měl unikátní podmínky pro staření. Část rumů tak zrála v sudech po whisky, část v sudech po burbonu. Výsledkem jejich mísení je pak tento rum s temně červenými až mahagonovými odlesky, kteří odborníci považují za ideální volbu pro opravdu náročné konzumenty.
Příběh
El Dorado Enmore 1993 Rare Collection je limitovanou edicí vzácných, značkových a vyzrálých rumů El Dorado z jihoamerické Guyany. Jsou lahvovány v sudové síle, nemíchané a nefiltrované za studena. Tato kolekce potěší všechny ostřílené znalce rumů.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.