Chutnej blog

Vyjimečný měsíční blog o tom, proč má smysl překračovat své hranice, jak si udělat radost z pomíjivých okamžiků, světa kolem nás a plodů lidské práce. Spousta unikátního know-how párování chutí, návštěvy pražírny kávy, rakouského vinařství, rozhovory s předními barmany. Do toho návody míchaných koktejlů, čokoládové recepty nebo jídla k vínům. Chutnej blog zkrátka stojí za přečtení.

Řádně rumová degustace

Řádně rumová degustace

Jak se na rumovou degustaci připravit, čím začít a navázat, do čeho nalít, jak ochutnávat a proč vůbec pít? Každý z nás má jistě svůj léty ověřený postup. Kdo jej zatím...

Čtěte více
Jak snadné je pít šampaňské

Jak snadné je pít šampaňské

Šumivé víno je čisté štěstí v láhvi. Po odstřelení korku se nám rozehřeje srdce, při nalití rozšíří zorničky a po napití se teplo rozlévá do celého těla. Čím kvalitnější...

Čtěte více
Víno & Oslavy

Víno & Oslavy

Sváteční příležitosti, obzvláště časy vánoční, přímo vyžadují postavit na stůl láhev kvalitního vína. Čím dál sebevědoměji párujeme tichá a šumivá i s teplými chody. Ať už...

Čtěte více
O kávě s pražírnou Fiftybeans

O kávě s pražírnou Fiftybeans

K Romanu Nejedlému z pražírny Fiftybeans jsme se dostali velkou oklikou. Zprvu přes podcast Rumelier našeho kamaráda Jakuba Stejskala, který se v něm bavil s Adamem...

Čtěte více
Jak vznikl kořeněný rum?

Jak vznikl kořeněný rum?

Historii kořeněných rumů je těžké datovat. Nejspíše jsou tu s námi od dob, kdy v Karibiku započala výroba samotného rumu, tedy zhruba od 17. století, možná o něco dříve v...

Čtěte více
Ginem Brnem

Ginem Brnem

Je teplý letní večer, já sedím doma, na střešní terase, v samém centru Brna a popíjím skvělý svěží Gin & Tonic, namíchaný z Michlers Gin Green a Fentimans Elderflower. A...

Čtěte více
Prostě prosecco

Prostě prosecco

Prosecco je bezpochyby hitem posledních let. Lehké, šumivé, všemi pitelné, mírně alkoholické, letní, sexy, svěží, krásné pití pro každý den a příležitost. Přidejme...

Čtěte více
Rum s čokoládou a naopak

Rum s čokoládou a naopak

Je to už nějaký týden, co mne Martin z Vychutnávej.cz oslovil s návrhem na sepsání článku o párování jejich čokolády Willie’s Cacao s rumy. Na svých degustacích čas od času...

Čtěte více
MADL – Sekty střední Evropy

MADL – Sekty střední Evropy

Jak už to u těch nejlepších věcí bývá, na sekty Madl jsme narazili úplnou náhodou. Nebo spíš ony narazily na nás. Domluvili jsme komorní degustaci v klubu Excellence Cigar,...

Čtěte více
Kouříme. A proč vlastně?

Kouříme. A proč vlastně?

Ještě na vodáckém výletě po osmé třídě zapřísáhlý nekuřák odmítající staršími spoluvodníky vkládané cigarety do úst. Dva měsíce na to ležím na louce, hypnotizuji mraky, v...

Čtěte více
Čokoládou za poznáním

Čokoládou za poznáním

Pro někoho, kdo v té části života s rodiči mohl řadit mezi dostupné „sladkosti" pouze hašlerky, oplatky Bé-Bé a čokoládu na vaření Orion, je psaní o plantážní čokoládě...

Čtěte více
Propíjíme Vánoce

Propíjíme Vánoce

Některé pochutiny jsou tak silně spjaté s určitým obdobím, že nabízet, prodávat, kupovat nebo dokonce konzumovat tyto speciality v jiné části roku je nevýhodné, nelogické...

Čtěte více

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.