Chutnej blog

Vyjimečný měsíční blog o tom, proč má smysl překračovat své hranice, jak si udělat radost z pomíjivých okamžiků, světa kolem nás a plodů lidské práce. Spousta unikátního know-how párování chutí, návštěvy pražírny kávy, rakouského vinařství, rozhovory s předními barmany. Do toho návody míchaných koktejlů, čokoládové recepty nebo jídla k vínům. Chutnej blog zkrátka stojí za přečtení.

Už máte svůj Signature drink?

Už máte svůj Signature drink?

Se signature drinky se koncem druhé dekády nového milénia roztrhl pytel. Každý chtěl mít svůj, barmani se předháněli v různých twistech na klasické koktejly a dávali jim...

Čtěte více
Suneater Gin & Tonic

Suneater Gin & Tonic

Jakmile vás letní počasí vezme útokem a vlny veder přímo vybízejí k odpolední siestě s nějakým osvěžujícím nápojem, těžko si lze představit více osvěžující pití, než je Gin...

Čtěte více
Víno & Oslavy

Víno & Oslavy

Sváteční příležitosti, obzvláště časy vánoční, přímo vyžadují postavit na stůl láhev kvalitního vína. Čím dál sebevědoměji párujeme tichá a šumivá i s teplými chody. Ať už...

Čtěte více
Jednosladové Hry o trůny

Jednosladové Hry o trůny

„Když hraješ o trůny, vyhraješ nebo zemřeš. Jiná cesta není.“ V roce 2018 se společnost Diageo spojila s HBO, aby vytvořili ikonickou kolekci skvělých jednosladových whisky...

Čtěte více
Řádně rumová degustace

Řádně rumová degustace

Jak se na rumovou degustaci připravit, čím začít a navázat, do čeho nalít, jak ochutnávat a proč vůbec pít? Každý z nás má jistě svůj léty ověřený postup. Kdo jej zatím...

Čtěte více
Jak snadné je pít šampaňské

Jak snadné je pít šampaňské

Šumivé víno je čisté štěstí v láhvi. Po odstřelení korku se nám rozehřeje srdce, při nalití rozšíří zorničky a po napití se teplo rozlévá do celého těla. Čím kvalitnější...

Čtěte více
O kávě s pražírnou Fiftybeans

O kávě s pražírnou Fiftybeans

K Romanu Nejedlému z pražírny Fiftybeans jsme se dostali velkou oklikou. Zprvu přes podcast Rumelier našeho kamaráda Jakuba Stejskala, který se v něm bavil s Adamem...

Čtěte více
Jak vznikl kořeněný rum?

Jak vznikl kořeněný rum?

Historii kořeněných rumů je těžké datovat. Nejspíše jsou tu s námi od dob, kdy v Karibiku započala výroba samotného rumu, tedy zhruba od 17. století, možná o něco dříve v...

Čtěte více
Ginem Brnem

Ginem Brnem

Je teplý letní večer, já sedím doma, na střešní terase, v samém centru Brna a popíjím skvělý svěží Gin & Tonic, namíchaný z Michlers Gin Green a Fentimans Elderflower. A...

Čtěte více
Prostě prosecco

Prostě prosecco

Prosecco je bezpochyby hitem posledních let. Lehké, šumivé, všemi pitelné, mírně alkoholické, letní, sexy, svěží, krásné pití pro každý den a příležitost. Přidejme...

Čtěte více
Rum s čokoládou a naopak

Rum s čokoládou a naopak

Je to už nějaký týden, co mne Martin z Vychutnávej.cz oslovil s návrhem na sepsání článku o párování jejich čokolády Willie’s Cacao s rumy. Na svých degustacích čas od času...

Čtěte více
MADL – Sekty střední Evropy

MADL – Sekty střední Evropy

Jak už to u těch nejlepších věcí bývá, na sekty Madl jsme narazili úplnou náhodou. Nebo spíš ony narazily na nás. Domluvili jsme komorní degustaci v klubu Excellence Cigar,...

Čtěte více
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.