Chutnej blog
Vyjimečný měsíční blog o tom, proč má smysl překračovat své hranice, jak si udělat radost z pomíjivých okamžiků, světa kolem nás a plodů lidské práce. Spousta unikátního know-how párování chutí, návštěvy pražírny kávy, rakouského vinařství, rozhovory s předními barmany. Do toho návody míchaných koktejlů, čokoládové recepty nebo jídla k vínům. Chutnej blog zkrátka stojí za přečtení.

Řádně rumová degustace
Jak se na rumovou degustaci připravit, čím začít a navázat, do čeho nalít, jak ochutnávat a proč vůbec pít? Každý z nás má jistě svůj léty ověřený postup. Kdo jej zatím...

Jak snadné je pít šampaňské
Šumivé víno je čisté štěstí v láhvi. Po odstřelení korku se nám rozehřeje srdce, při nalití rozšíří zorničky a po napití se teplo rozlévá do celého těla. Čím kvalitnější...

Víno & Oslavy
Sváteční příležitosti, obzvláště časy vánoční, přímo vyžadují postavit na stůl láhev kvalitního vína. Čím dál sebevědoměji párujeme tichá a šumivá i s teplými chody. Ať už...

O kávě s pražírnou Fiftybeans
K Romanu Nejedlému z pražírny Fiftybeans jsme se dostali velkou oklikou. Zprvu přes podcast Rumelier našeho kamaráda Jakuba Stejskala, který se v něm bavil s Adamem...

Jak vznikl kořeněný rum?
Historii kořeněných rumů je těžké datovat. Nejspíše jsou tu s námi od dob, kdy v Karibiku započala výroba samotného rumu, tedy zhruba od 17. století, možná o něco dříve v...

Ginem Brnem
Je teplý letní večer, já sedím doma, na střešní terase, v samém centru Brna a popíjím skvělý svěží Gin & Tonic, namíchaný z Michlers Gin Green a Fentimans Elderflower. A...

Prostě prosecco
Prosecco je bezpochyby hitem posledních let. Lehké, šumivé, všemi pitelné, mírně alkoholické, letní, sexy, svěží, krásné pití pro každý den a příležitost. Přidejme...

Rum s čokoládou a naopak
Je to už nějaký týden, co mne Martin z Vychutnávej.cz oslovil s návrhem na sepsání článku o párování jejich čokolády Willie’s Cacao s rumy. Na svých degustacích čas od času...

MADL – Sekty střední Evropy
Jak už to u těch nejlepších věcí bývá, na sekty Madl jsme narazili úplnou náhodou. Nebo spíš ony narazily na nás. Domluvili jsme komorní degustaci v klubu Excellence Cigar,...

Kouříme. A proč vlastně?
Ještě na vodáckém výletě po osmé třídě zapřísáhlý nekuřák odmítající staršími spoluvodníky vkládané cigarety do úst. Dva měsíce na to ležím na louce, hypnotizuji mraky, v...

Čokoládou za poznáním
Pro někoho, kdo v té části života s rodiči mohl řadit mezi dostupné „sladkosti" pouze hašlerky, oplatky Bé-Bé a čokoládu na vaření Orion, je psaní o plantážní čokoládě...

Propíjíme Vánoce
Některé pochutiny jsou tak silně spjaté s určitým obdobím, že nabízet, prodávat, kupovat nebo dokonce konzumovat tyto speciality v jiné části roku je nevýhodné, nelogické...