Popis
Aroma/Chuť: Máslová textura karamelu, opečeného dřeva, zelené trávy a vanilky
Destilace
Již více než 250 let vyrábí Jose Cuervo tequilu z největších agáve na světě. Její cesta začíná v polích na okraji sopky Tequila. Po deseti až dvanácti letech zrání se rostliny agáve sklidí a jejich jádra, neboli „piñas", se pošlou do palírny La Rojeña. Tam se opékají, melou a rozbíjejí. Výsledný extrakt se umístí do fermentačních nádrží. Nakonec se dvakrát destiluje.
Zrání
Tequila 1800 Cristalino je prezentována v sofistikované krystalické láhvi, která spolu s dokonalostí její tekutiny vytváří nebývalý zážitek. Tato tequila zraje 16 měsíců v sudech z amerického a francouzského dubu, míchá se a dokončuje po dobu 6 měsíců v sudech od portského vína.
Příběh
Poté, co v roce 1795 obdržel Jose María Guadalupe de Cuervo od španělského krále první oficiální listinu o komerční výrobě tequily, začal prodávat úplně první Vino Mezcal de Tequila de Jose Cuervo. Od té doby vyrábí Cuervo tequilu v La Rojeña, nejstarší aktivní palírně v Latinské Americe.
Doporučení
Její chuť, vůně a máslovou texturu si nejlépe vychutnáte v degustační sklenici při pokojové teplotě. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.