Popis
„Rum Doorly’s XO dozrává ve dvou typech sudů – nejprve po americkém bourbonu a poté po španělském víně oloroso sherry. A právě sudy po španělském víně jsou pro mne cítit v dochuti rumu. Čokoláda San Agustin Gold 88 má jemnější průběh s dlouhou plnější dochutí kakaových bobů a intenzivní chutí třešní a švestek, které mne vedly ke spojení s rumem Doorly's XO.“
Radek Navrátil
Více o párování rumu s čokoládou se dozvíte v článku Rum s čokoládou a naopak.
Doorly’s XO
Barva: Zlatá
Aroma: Jemné
Chuť: Nasládlá, banány a rozinky, dlouhý závěr
Zrání: Tento rum je vyrobený smícháním stařených rumů různého stáří (obvykle mezi 6 a 12 lety stáří) a následného dlouhého dozrávání ve španělských sudech po Sherry Oloroso.
Willie’s Cacao San Agustin Gold 88
Obsah kakaa: Min. 88 %
Složení: Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo
Oblast: San Agustin, Kolumbie
Chuť: Kolumbijské zlato! Tabulka 88% čokolády vyrobená z vynikající odrůdy Trinitario, která se sklízí v oblasti San Agustin na úpatí kolumbijského masivu. Objevte v této tabulce jemné chuťové tóny tmavých třešní a švestek.
Veškeré čokolády Willie’s Cacao jsou nejen single origin, tedy jednodruhové, ale dokonce „single estate“. To znamená, že veškeré boby použité pro danou čokoládu pochází z jedné jediné farmy.