Japonská whisky
Produkce whisky v Japonsku probíhá déle, než si většina lidí uvědomuje. První single malt byl vytvořen již v roce 1923. Masivní produkci a výrazný technologický pokrok však můžeme sledovat až s přelomem století. Pokud mohou západnímu světu některé aspekty japonské kultury zcela unikat, u whisky to bude platit dvojnásob. Zatímco v lihovarech Honšů a Hokkaido ještě můžeme nalézt skotský rukopis, velká většina zbylých destilerií produkuje mnohostranné whisky vlastní identity nabízející rozmanité chutě zimolezu, acetonu, karamelek a pomerančů.
-
3099 Kč
-
Togouchi Single Malt
První 100% jednosladová whisky z destilerie Sakurao tónů sladkého koření, ořechů a zázvoru
1620 Kč
-
Togouchi Kiwami
Unikátní japonský blend koření s medovými a rostlinnými tóny
1390 Kč
-
Togouchi Aged 18 Years
Unikátní japonský blend sušených hroznů a meruněk
8990 Kč
-
Nikka Coffey Grain 0,5 l
Ovocná whisky červeného pomeranče s dochutí květin
1590 Kč
-
Togouchi Sake Cask Finish
Jemně sladký, středně kyselý blend k lososovému sushi
1590 Kč
-
Kurayoshi Pure Malt
Sladké koření a pražené ořechy skotsko-japonského blendu jednosladových whisky
1690 Kč
-
Kurayoshi Sherry Cask
Sultana a medový chléb skotsko-japonského blendu stařeném v sudu po sherry
2490 Kč
-
3090 Kč