Skladová zásoba e-shopu a prodejen je odlišná.

Anton Kaapl Luxusní degustace 7x 0,05 l

Ochutnáte Jablkovici i tu s medovými víčky, Bierbrand, Karllikör, Borůvkový likér, Meruňkovici a Slivovici

Výrobce / značka: Anton Kaapl

Skladové číslo:

Typ zboží: Pálenka
Objem: 7 x 0,05 l
Původ: Česká republika
Dárkově zabaleno: Degustační sada

Hmotnost: 1 kg

Dostupnost: Skladem

829 Kč

Hodnocení produktu: 4.57/5 (7x)

Vaše hodnocení:

Popis

Luxusní dárková balení tzv. klapboxy z tvrdého papíru tloušťky 1,4 mm s ofsetovým barevným tiskem, matnou laminací a s pěnovou výstelkou naplněné 7 lahvičkami kvalitních destilátů a likérů v objemu 5 cl:

  1. Anton Kaapl Jablkovice – Klasická česká jablkovice dovedená téměř k dokonalosti. Kvas z vyzrálých a sladkých jablek od lihovarního ovocnáře z oblasti jihočeských Lhenic destilovaný mistrem destilatérem s citem pro požadovanou vůni a chuť po jablíčkách dává neskutečně jemnou a lahodnou jablkovici, mnohými upřednostňovanou před ostatními pálenkami. Opravdu stojí za ochutnání a sama vás přesvědčí o svých kvalitách.

  2. Anton Kaapl Bierbrand – Speciální pivní destilát ze zakvašené pivní mladiny připravené pro lihovar dle receptury vrchního sládka Jana Wünsche z Pivovaru Jílovice. Své celoživotní zkušenosti s pivem dokonale zužitkoval a výsledný destilát má úžasné senzorické vlastnosti. Bierbrand vydestilovaný mistrem destilatérem je na jazyku jemný a až neskutečně kopíruje podmanivou chuť piva.

  3. Anton Kaapl Karllikör – Bylinný likér nejen pro ženy, které chtějí víc. Je vhodný jako aperitiv i digestiv s obsahem alkoholu ideálních 28% a cca 140 g cukru na litr. Vyroben macerací chráněné receptury směsi bylin a koření nezvykle v ovocném destilátu. V jeho názvu se skrývá jméno technologa palírny, který ho vyladil přesně podle vašich představ.

  4. Anton Kaapl Borůvkový likér – Odkud by měl být pravý borůvkový likér, když ne z borůvkového království jižních Čech. V palírně si dali opravdu záležet, aby se vyhnuli všemu, co do přírodního produktu nepatří. V likéru nejsou použita žádná barviva ani aromata, jen čistá příroda. Vyrobeno macerací a lisováním lesních borůvek v ovocném destilátu s přidáním meduňky lékařské, vanilkových lusků z Madagaskaru, kyseliny citrónové a doslazeno cukrem.

  5. Anton Kaapl Jablkovice s medovými víčky – Tento destilát je dílem technologa, který vytvořil recepturu na podnět mistra destilatéra. Inspirací mu bylo setkání se zkušenou včelařkou, která chová včely v panenské přírodě podhůří Novohradských hor. V jemné jablkovici nechali macerovat medová víčka z medových pláství získaná tzv. odvíčkováváním medových plástů. Víčka se vyznačují velkým množstvím dezinfekčních látek, které chrání med přírodním způsobem před vlhkostí, bakteriemi a negativními vlivy.

  6. Anton Kaapl Meruňkovice – Oblíbený destilát z pečlivě vybraných meruněk. Suchá, trpká a zároveň sladká chuť s hořkomandlovým podtónem. Naloženo záměrně s peckou. Díky správně vedené vícestupňové destilaci mistra destilatéra má meruňkovice charakteristickou jemnou chuť s intenzivním meruňkovým aroma.

  7. Anton Kaapl Slivovice – Prvotřídní slivovice vyráběný několikanásobnou destilací z kvasu připraveného z kvalitních, sladkých a zralých švestek. Všechny švestky jsou před naložením odpeckovány, díky čemuž se do destilátu nedostává typická hořkomandlová příchuť pecek. Citlivost mistra destilatéra a moderní technologie pomáhají vyrobit výrazně jemný destilát s ovocnou, sladkou chutí a lehkým aroma po švestkách, které se zráním v nerezových nádržích stává kulatější a podmanivější.


Příběh

Anton Kaapl (1884 – 1948) byl příslušník jednoho z nejstarších rodů žijící v Jílovicích minimálně od roku 1586. Právě jemu se přičítá založení rodinné tradice pálení ovocných destilátů. Ve Velké válce bojoval na straně Rakouska-Uherska na východní frontě, kde byl těžce raněn a v roce 1916 propuštěn do civilu. Od vzniku samostatného Československa v roce 1918 byl nepřetržitě starostou či místostarostou obce Jílovice (Gilowitz) a to až do nástupu rudých revolučních národních výborů v roce 1945. Na základě dlouholetých zkušeností s pálením ovocných destilátů vznikl v jihočeských Jílovicích český rodinný lihovar, který jako odkaz na své rakousko-uherské paličské kořeny nese název Anton Kaapl a na etiketách lahví dovětek „Familientradition aus Gilowitz".


Doporučení

Doporučovaná teplota podávání a skladování je od 10 – 16 °C. Při teplotách pod cca 8 °C dojde k mírnému zakalení z důvodu vysrážení aromatických olejů. Není nejmenší důvod destiláty chladit a nebo dokonce vymražovat. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.

Schlaftrunk

Poslední drink prožitého dne

ČÍST & POSLECHNOUT

Nový dotaz k produktu

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení