135 East

Rodina Yonezawa začala experimentovat s destilací již před sto lety, v roce 1917, a od té doby je destilace součástí jejího odkazu. V palírně Akashi vyrábí řadu destilátů, především pak tradiční japonské destiláty shochu a saké. S blížícím se stoletým výročím se Kimio Yonezawa, master distiller a blender, rozhodl postavit druhou palírnu pro výrobu whisky a ginu, do které umístil dvojité měděné pot stilly od renomovaného skotského výrobce Forsyth's. Nová palírna byla pojmenována Kaikyo, po mostě Akashi-Kaikyo, nejdelším visutém mostě na světě, který se nachází hned před ní.

Gin je pojmenován po 135. poledníku východní délky, který prochází městem Akashi v prefektuře Hyogo. Inspirován je vášní pro objevování toho, co leží za hranicemi, a významným obdobím japonské historie Taisho, kdy se východní kultura setkala s tou západní. Kimio Yonezawa tomuto inovativnímu a nekonvenčnímu ginu, jenž spojuje nové chutě, dal přívlastek „Hyogo Dry Gin".

Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.