Francois Peyrot

3 Položky

Společnost Francois Peyrot se již po 3. generace věnuje výrobě cognacu. V současnosti se vinice „Les Bergeronettess" rozkládají na 25 hektarech v oblasti Grande Champagne 1er Cru. Říká se, že prapradědeček Jean Baptiste položil základy této rodinné výroby v roce 1893 a vnesl do ní ducha výroby cognacu. Prakticky to všechno začalo v roce 1956, kdy prarodiče Mathilde a Jean, začali s produkcí cognacu na 7 hektarech vinic. Nejprve dodávali cognac z pozice velkoobchodu. V roce 1970 zavedli rodiče Francois a Gizele vlastní značku, pod kterou i začali prodávat první produkci cognacu V.S.O.P. s názvem „Cognac Francois Peyrot". Jejich děti dodnes s nadšením pokračují v tradici výroby.
Jejich filozofie zní: „Kultivovat víno s vášní a respektem". V posledních dvaceti letech rodina klade důraz na kvalitu nikoliv na kvantitu. Zavedli novou technologii šetrnou k životnímu prostředí – tzv. „culture raisonnée" – (promyšlená kultivace vinic). Tato metoda umožňuje udržovat harmonii fauny a flóry a díky ochraně travin na vinohradu také bez nutnosti použití pesticidů a chemických fertilizátorů.

Původ:

Zobrazit:

Anketa

Jakou kávu si doma nejčastěji připravujete?

PRÁVĚ NÁS BAVÍ

ZDARMA K NÁKUPU

Zdarma k nákupu nad 1 000 Kč

Zdarma k nákupu nad 1 500 Kč

Zdarma k nákupu nad 4 000 Kč

 

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.