François Peyrot

Společnost François Peyrot se již po 3. generace věnuje výrobě koňaku. V současnosti se vinice „Les Bergeronettess" rozkládají na 25 hektarech v oblasti Grande Champagne 1er Cru. Říká se, že prapradědeček Jean Baptiste položil základy této rodinné výroby již v roce 1893 a vnesl do ní ducha výroby koňaku. Prakticky to ale všechno začalo v roce 1956, kdy prarodiče Mathilde a Jean začali s produkcí koňaku na 7 ha vinic. Nejprve dodávali koňak z pozice velkoobchodu, v roce 1970 zavedli rodiče současného majitele Francois a Gizele Peyrotovi vlastní značku, pod kterou začali prodávat první produkci koňaku V.S.O.P. s názvem Cognac François Peyrot. Jejich děti dodnes s nadšením pokračují v tradici výroby.
Filozofie François Peyrot zní: „Kultivovat víno s vášní a respektem". V posledních dvaceti letech rodina klade důraz na kvalitu, nikoliv kvantitu. Zavedli novou technologii šetrnou k životnímu prostředí, tzv. „culture raisonnée" – promyšlenou kultivaci vinic. Tato metoda umožňuje udržovat harmonii fauny a flóry na vinohradu bez nutnosti použití pesticidů a chemických fertilizátorů.

Původ:

Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.

Velká letní koktejlová soutěž