Olmeca

Olmeca je jedna z nejznámějších značek Tequil na světě. Vyrábí se v Jalisco v Mexiku, v samotném srdci mexického regionu Los Altos, 2104 metrů nad mořem, podle tradičního způsobu výroby tequily. Místní specifické mikroklima je ideální pro pěstování modré agáve, která roste sedm až osm let. Jsou velmi oblíbené nejen v Evropě.

Poté, co rostlina agáve doroste, zpracovává se samotné srdce rostliny – takzvané pina. Pinas se tři dny vaří. Při výrobě Olmeca Tequily se využívá Tahona metoda, kdy jsou uvařené pinas rozdrceny dvoutunovým vulkanickým kamenem. Tato metoda je již 500 let stará. Získaný sirup a džus se nechá kvasit, poté se destiluje v měděných kotlích za vzniku velmi jemné tequily.
Olmeca Tequila Blanco je ihned po destilaci stáčena do láhví, ostatní druhy zrají v dubových sudech.

V rodině Olmeca jsou vyráběny tři tequily: Olmeca, Olmeca Altos a Olmeca Tezón. Olmeca byla uvedena na trh v roce 1967 a nyní má zastoupení v 80 zemích po celém světě. Je vlastněna skupinou Pernod Ricard.

Tequilu Olmeca si nejlépe vychutnáte jen tak samotnou doplněnou o sůl a citron, nebo o plátek pomeranče a skořici. Hodí se rovněž do různých míchaných koktejlů.

Původ:

Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.

Velká letní koktejlová soutěž