Bellini

Bellini

Bylo nádherné léto roku 1948 a v Benátkách se neslavný „Harry’s Bar“ vlnil v mixologickém průmyslu. Zakladatel a barman Giuseppe Cipriani se rozhodl namíchat čerstvé bílé broskvové pyré a prosecco. Výsledná barva slunce připomínala Ciprianiho benátského umělce z 15. století Giovaniho Belliniho. Název byl na světě.

Cantine Vedova Casa Farive Millesimato Bacco Brut DOCZákladní suroviny

  • 2.5 cl broskvového pyré
  • 1,5 cl broskvového likéru
  • dobré prosecco na doplnění
  • měsíček broskve na odzobení

Příslušenství

Návod k přípravě

  1. Do šejkru nalijeme broskvové pyré i likér a přidáme trošku prosecca.
  2. Přisypeme několik kostek ledu, uzavřeme a pořádně promícháme.
  3. Opatrně přelijeme do sklenice a doplníme proseccem.
  4. Na závěr můžeme ozdobit měsíčkem broskve.

Dobrou chuť!

Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.