Naga Triple Wood cask

DOPORUČUJEME

Vynikající indonéský rum ze 3 druhů sudů

Výrobce / značka: Nagarum

Skladové číslo:

Vyberte typ zboží: Rum
Zařazení: Anglický typ rumu
Způsob výroby: Kotlíková destilace z melasy
Obsah alkoholu: 40 %
Míra alkoholu: 31 – 40 %
Chuťový profil: Komplexní
Objem: 0,7 l
Původ: Indonésie
Dárkově zabaleno: V krabici

Dostupnost: Skladem

999 Kč s DPH

Hodnocení produktu: Zatím bez hodnocení. Buďte první!

Vaše hodnocení:

Popis

Barva: Lehký rum světlé barvy

Aroma: Jemné a kořeněné s ovocnými tóny

Chuť: Výraznější s hlubokou zralostí ovoce, koření, včelím voskem a výrazným muškátovým oříškem


Zrání

Pomalé kvašení melasy je podpořeno přidáním kvasnic sladové jávské červené rýže. Rum je směsí destilátů: 52% ve starých indonézských hrncích při 65 stupních a 48% při 92 stupních v destilační koloně. Na závěr rum dozrává v sudech jati (indonéské jméno pro teak) a poté v sudech po bourbonu a následně ještě  12 měsíců v sudech po sherry.


Příběh

Výroba Naga Rum probíhá v severní části ostrova Jáva za použití starověkého asijského procesu destilace. Rum v Indonésii nese název Batavia Arrack: Batavia je jméno dané holandským obchodníkům v roce 1619 v Jakartě, slovo Arrak je arabské jméno znamenající duch. Je to jeden z nejstarších alkoholů na světě, až 1634 spisů svědčí o obchodu s indonéským rumem anglickými a holandskými obchodníky. V roce 1700 byl Batavia Arrak v Evropě velmi populární a považován za nápoj mnohem vyšší kvality než rum karibský. V roce 1796 napsal Joseph Francois Charpentier de Cossigny, botanický inženýr a francouzský průzkumník: „Indonéský rum je mnohem kvalitnější než rum jamajský, jedná se skutečnost, kterou musí uznat i Angličané“.


Doporučení

Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.

Rum s čokoládou
a naopak

Degustační tipy
od Radka z RumMe

ČLÁNEK

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.