Skladová zásoba e-shopu a prodejen je odlišná.

Nová otvírací doba prodejny Praha: Po: zavřeno, Út,Čt 12:00 - 18:00, St,Pá 12:00 - 16:00

Cihuatán Cinabrio

Minimálně 12letý rum sladkých exotických tónů inspirovaný symboly boha slunce Kinich Ahau

Výrobce / značka: Cihuatán

Skladové číslo: CICIN

Typ zboží: Rum
Podkategorie: Tmavý rum španělského typu
Způsob výroby: Kolonová destilace ze šťávy i melasy
Obsah alkoholu: 40 %
Chuťový profil: Vyvážený
Objem: 0,7 l
Původ: El Salvador
Dárkově zabaleno: V krabičce

Hmotnost: 1.6 kg

Dostupnost: Skladem

1290 Kč

Hodnocení produktu: 4/5 (1x)

Vaše hodnocení:

Popis

Aroma/Chuť: Švestky, pistácie, vypalovaný dub, šťáva z cukrové třtiny guarapo, karamelizovaná pomerančová kůra a zralá karambola


Destilace

Fermentace i kolonová destilace sirupu z cukrové šťávy a melasy probíhá kompletně přímo v destilerii. Vzorky rumu Cihuatán jsou v rámci kontroly kvality vedle senzorické analýzy ve všech fázích procesu neustále analyzovány pro obsah tříslovin, kyselin a esterifikace.


Zrání

Blend obsahuje rumy ve stáří minimálně 12 let. Destilerie momentálně využívá dvou skladů k procesu zrání systémem solera. Většina sudů je po předchozím plnění bourbonem, soukromé rezervy jsou dozrávány i v sudech z amerického bílého dubu. Perfektní teplotní podmínky El Salvadoru při denních 36 °C a 25 °C v noci přispívají k dokonalému staření těchto jedinečných rumů.


Příběh

Cinabrio byl vyroben k poctě mayskému bohovi slunce Kinich Ahau. Název je inspirován červenou barvou, která se dříve získávala rozdrcením nerostu cinabaritu (rumělky). Jde o posvátnou barvu boha slunce, která je považovaná za dobré znamení. Tyto symboly jsou vyobrazené i na etiketě lahve: bůh slunce , který je ztělesněný dvěma kolibříky, spící žena a leguán, který je pro oblast Cihuatán typický.

Cihuatán je řemeslný lihovar založen roku 2004 se sídlem v El Salvadoru s téměř stoletou historií zpracování cukrové třtiny. Dodnes je stále jediným salvadorským lihovarem, jenž je celý poháněn obnovitelnou energií, kterou čerpá z vylisovaných zbytků cukrové třtiny. Veškerý proces od péče o semínko cukrové třtiny, přes destilaci, zrání, míchání až po lahvování rumu probíhá na totožné adrese. Nad procesem zrání vášnivě dohlíží Master Blender Gabriela Ayala.


Doporučení

Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.

Rum s čokoládou
a naopak

Degustační tipy
od Radka z RumMe

PŘEČÍST ČLÁNEK

Nový dotaz k produktu

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení