Skladová zásoba e-shopu a prodejen je odlišná.

Prodejna v Praze bude 11. a 12.4. 2024 z provozních důvodů uzavřena.

Cihuatán Sahumerio

DOPORUČUJEME

Až 14letý rum tónů kadidla, medu, kakaového másla, meruněk a sušené myrty

Výrobce / značka: Cihuatán

Skladové číslo:

Typ zboží: Rum
Podkategorie: Tmavý rum španělského typu
Způsob výroby: Kolonová destilace ze šťávy i melasy
Obsah alkoholu: 45,2 %
Chuťový profil: Komplexní
Objem: 0,7 l
Původ: El Salvador
Dárkově zabaleno: V krabičce

Hmotnost: 1.6 kg

Dostupnost: Skladem

1580 Kč

Hodnocení produktu: 5/5 (3x)

Vaše hodnocení:

Popis

Aroma/Chuť: Vyznačuje se zejména tóny kadidla, růžového medu, kakaového másla, sušených meruněk a sušené myrty


Destilace

Fermentace i kolonová destilace sirupu z cukrové šťávy a melasy probíhá kompletně přímo v destilerii. Vzorky rumu Cihuatán jsou v rámci kontroly kvality vedle senzorické analýzy ve všech fázích procesu neustále analyzovány pro obsah tříslovin, kyselin a esterifikace.


Zrání

Gabriela Ayala se pro výrobu tohoto rumu inspirovala vůněmi darů, které Mayové pro své Sahumeria zapalovali, jako jsou sušené květiny, květinový med, sušené ovoce, kadidlo, kakaové boby a máslo. Pro dosažení těchto tónů vytvořila blend čtyř archivních rumů destilerie, jejichž stáří se pohybuje od 12 do 14 let.


Příběh

Cihuatán Sahumerio je třetí limitovanou edicí této značky. Rum byl vytvořen k oslavě lásky a mayského rituálu zvaného Sahumerio. V mayské kultuře je oheň symbolem lásky a orlí bohyně jeho ochránkyní. V každé domácnosti byla proto umístěna posvátná nádoba zvaná Sahumerio, ve které dnem i nocí plál oheň. Etiketa byla inspirovaná mayskou bohyní lásky Chantico, která je často vyobrazovaná jako majestátní hořící orel. Této limitované edice bylo vyrobeno necelých 30.000 lahví.

Cihuatán je řemeslný lihovar založen roku 2004 se sídlem v El Salvadoru s téměř stoletou historií zpracování cukrové třtiny. Dodnes je stále jediným salvadorským lihovarem, jenž je celý poháněn obnovitelnou energií, kterou čerpá z vylisovaných zbytků cukrové třtiny. Veškerý proces od péče o semínko cukrové třtiny, přes destilaci, zrání, míchání až po lahvování rumu probíhá na totožné adrese. Nad procesem zrání vášnivě dohlíží Master Blender Gabriela Ayala.


Doporučení

Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.

Rum s čokoládou
a naopak

Degustační tipy
od Radka z RumMe

PŘEČÍST ČLÁNEK

Nový dotaz k produktu

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení