Aroma: Tmavý třtinový cukr, jemné banány a trocha síry, po krátké oxidaci se stává čerstvějším a s kapkou vody se krásně otevírá
Chuť: Zprvu náznaky sušeného ovoce a pepřového koření, postupně se rozvíjí koření z bílého pepře a muškátového oříšku, silný nástup opáleného dubu a lehkého tabáku v zadní části patra, dlouhý a velmi suchý závěr plný taninů
Destilace
Melasa použitá při výrobě rumu se extrahuje v továrně Worthy Park na výrobu cukru. Rumy se zde destilují tradiční metodou Pot-Still, což vytváří těžké rumy plné esterů a kongenerů. 100% měděný kotlík pot-still byl vyroben tradiční skotskou společností Forsyths.
Zrání
Tento rum zrál 4 roky v sudech po americkém bourbonu a 1 rok v sudech po oloroso sherry. Této edice bylo vyrobeno jen 1612 lahví.
Příběh
Worthy Park Estate vyrábí na Jamajce rum již od roku 1740, v roce 1962 byla ale produkce dočasně pozastavena. Poté, co byla v roce 2004 postavena nová destilerie, přichází na trh tento autentický, jamajský rum poprvé pod značkou Worthy Park.