Barva: Zlatá
Aroma: Sladkost banánu, vaniky s výraznými stopami muškátového oříšku a kouře
Chuť: Příjemná vanilka přecházející v záplavu medu a švestek ozvláštněná kokosem a zázvorem
Destilace
Využívá dvojí destilace a to destilačních kolon a kotlíkového přístroje alembik 1850 Batson.
Zrání
Plantation Isle of Fiji zraje nejprve 7 let přímo na Fidži a poté 2 - 4 let v sudech z dubu po bourbonu a po cognacu Ferrand.
Příběh
V roce 1989 vzniklo partnerství Alexandera Gabriela s vinařstvím Ferrand. „Vinařství Ferrand je jedním z vůbec nejstarších výrobců koňaku. Než jsme ale začali spolupracovat, vinařství pro okolní svět spalo. Pan Ferrand vytvářel jeden z nejlepších koňaků v regionu, který ale vůbec nešel do prodeje," říká Alexander Gabriel. O dvacet let později bylo všechno jinak. Naštěstí, dalo by říct.