Popis
K optimálnímu vychutnávání zvolte sklenici Old Fashioned nebo tumbler. Zpočátku ochutnejte samotný bourbon, abyste jeho chutě později lépe detekovali. Následně do sklenice vložte několik kostek ledu a přelijte mixerem v poměru 3:1 s destilátem. Uvedená párování vychází z tabulky Průvodce párováním Fentimans.
Bulleit Bourbon
Barva: Středně oranžová
Aroma: Jemná kořenitost a sladký dub
Chuť: Hladká paleta tónů javoru, dubu a muškátového oříšku s dlouhým suchým závěrem a saténově lehkou karamelovou chutí
Destilace: Nenápadnost a komplexnost bourbonu Bulleit pochází z jedinečné směsi žitného, kukuřičného a ječmenného sladu spolu se speciálními kmeny kvasnic a čisté vody filtrované vápenci Kentucky.
Vybrané párování Fentimans
Pink Rhubarb Tonic Water 200 ml Chuť kyselé rebarbory, ale sladší, než té zahradní
Výroba: Toniková voda Pink Rhubarb je vyrobena ze sladké rebarbory a rostlinných extraktů pro tonikum, připomínající staré sladkosti.
Ginger Beer 275 ml: Tradičně vařené zázvorové pivo komplexní chuti nejjemnějšího kořene zázvoru
Výroba: Výroba Fentimans Ginger Beer začíná fermentací nejjemnějšího kořene zázvoru a tradičním vařením stejnými botanickými technikami od dob zakladetele Thomase Fentimana z roku 1905.
Curiosity Cola 275 ml: Hluboká a sladká po skořici a infúzi nejlepších bylinných ingrediencí
Výroba: Tato povzbuzující cola je inspirována tradičními postupy dob minulých. Hřejivé, sladké a široce používané koření skořice se získává z vnitřních hřbetů několika stromů. Kůra se odstraní, vysuší a sroluje, aby se vytvořila trubice, která se rozemele na prášek.
Gently Sparkling Elderflower 275 ml: Lehká, jemná a plná květinových tónů
Výroba: Bezový květ roste v různých podmínkách především na slunných místech. Bobule se používají k výrobě džemů a chutney. Květy se často používají pro ochucovací nálevy do nealkoholických nápojů, vín a likérů.