Barva: Zlatý jantar
Aroma: Mandle s čerstvě nakrájenou cukrovou třtinou, tropické ovoce s nádechem vyzrálého banánu
Chuť: Cukrová třtina s trochou tropického ovoce a medu, mírně suchá, zakončení je nasládlé a lehce kořeněné
Destilace
Tento rum je vyráběn na kotlíkovém zařízení v malých várkách z tzv. Jaggery - přírodního produktu z cukrové třtiny, který by se dal přirovnat k surovému cukru, a který se tradičně používá při výrobě indických cukrovinek.
Zrání
Destilerie Amrut se nachází v indickém Bangaloru a v provozu je již od roku 1948. Proslavila se především výrobou mimořádně kvalitní whisky a inovativního přístupu k využívání zrání v různých sudech.
Příběh
Společnost Amrut Distilleries byla na trh uvedena v roce 2004 ve Skotsku. Slovo „amrut" znamená v sanskrtu „nektar/nápoj bohů" – nápoj je prezentován jako elixír života. Značka se proslavila nejvíce po tom, co jí slavný znalec whisky Jim Murray udělil 82 bodů na stupnici ze 100.