Popis
Barva: Tmavší med či mahagon
Aroma: Dubová dřevnatost a nasládlé tóny fortifikovaného vína, čokoláda, banán, vanilka, trocha koření, převážně pepře
Chuť: Lehká, šťavnatá s dominujícími chutěmi po pomerančích, banánech, vanilce, rozinkách, s tóny dubového dřeva. Závěr je hřejivý, jiskřivý, trochu kořeněný, jemně nakouřený s vanilkovým až muškátovým dojezdem
Zrání
Větší část (90 %) tradičně v sudech po burbonu, zbytek (10 %) v sudech po sladkém, fortifikovaném víně Madeira. Výsledkem je opravdu povedená kombinace, která sbírá nadšené reakce milovníků rumu po celém světě.
Příběh
Rum se jmenuje po Martinu Doorlym, který byl dlouholetým partnerem zakladatele společnosti Foursquare, Richarda L. Seala. Na přelomu 19. a 20. století, právě Martin Doorly založil na Barbadosu lahvovací továrnu pro Foursquare rum. Doorly’s Rum byl prvním rumem exportovaným z Barbadosu v láhvích. Doorly’s rum se stal populární, a když vznikla v roce 1993 palírna Foursquare, tak na tento rum jen navázali.
Destilerie Foursquare, která je postavena na pozemku bývalého cukrovaru z roku 1636, je vyprojektována a postavena tak, aby byla vysoce úsporná a nezatěžovala životní prostředí. V téhle barbadoské palírně si rádi hrají s moderní technologií výroby, se zráním v netypických sudech a mícháním originálních blendů. Také je známá tím, že rumy nedoslazují, nedochucují a dobarvují jen minimálně. Pokud to udělají, tak vše transparentně napíší na etiketě.
Na etiketě tohoto 12letého rumu najdeme papouška Aru Škraboškovského, který je ve volné přírodě již vyhynulý.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.