Skladová zásoba e-shopu a prodejen je odlišná.

Centinela

Centinela tequila

Tequila Centinela byla založena v roce 1904 a byla první palírnou se sídlem v Arandas, Jalisco. Centinela znamená „ten, kterého je třeba sledovat a udržovat". Proces výroby se od založení nezměnil; spojením tradice se špičkovou technologií je zajištěna konzistence produktů. Agáve dozrávají přibližně 8 let a jsou ručně sbírány na vrcholu zrání z vlastních polí agáve. Vedle toho nakupují také 20 % od místních výrobců, aby pomohli ekonomice regionu. Jimadori jsou najímáni jako pracovníci na plný úvazek a za svou práci jsou adekvátně ohodnoceni. Jejich profesionalita spočívá v krájení pencas extrémně blízko k pině, aby se během vaření zabránilo jakékoli hořké chuti.

Pomalé vaření agáve je zásadní pro tížený degustační profil. Oproti nerezovým pecím běžných u konkurenčních výrobců používají v Arandas hliněnou pec. Pouze ta dává vařeným agávem kouřovou chuť a sladkou dochuť. Tequila Centinela se vaří pomalu v páře a tento proces trvá přibližně 24 hodin. V prvních 4 hodinách se samospádem získané tekutiny vyhodí, čímž se odstraní nečistoty a hořké „amargo". Uvařené agáve se pak nechá usadit a chladnout po dalších 24 hodin.

Pro extrakci neboli proces mletí používají 2 mlýny s 5 lisy, které šetrně drtí a perou vlákna. Záměrem je netrhat vlákna, aby se z nich neuvolnily špatné příchutě. Jiné palírny pro tento proces používají průmyslovější stroje, jako je „difuzor", který Agáve vaří a proplachuje v jednom procesu. Tím sice šetří čas, ale narušují chuť. Extrahovaná šťáva se nazývá „Aguamiel" (medová voda) a je velmi sladká s vysokým obsahem cukru, který je potřebný k vytvoření alkoholu v procesu fermentace. Používané kvasnice jsou přírodní, pocházející z kontrolovaného prostředí. Tento proces trvá 3 až 5 dní, kdy kvasinky začnou přeměňovat cukry na alkohol.

První destilace se nazývá „destrozamiento". Během 5 hodin se odstraní „colas y cabezas", tedy hlava i ocas a ponechá se srdce, v tomto procesu pojmenované „ordinario". Během druhé, 10hodinové destilace „rectificacion" se opět odstraní hlava i ocas (úkap a dokap). V této fázi se již srdce, tedy průkap, nazývá Tequila.

Zrání v sudu:

Původ:

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení