Vážení zákazníci, během státních svátků 5. a 6. 7. 2022 je prodejna uzavřena. Expedice objednávek bude následující pracovní den.

Tequila Centinela

Tequila Centinela byla založena v roce 1904 a byla první palírnou se sídlem v Arandas, Jalisco. Centinela znamená „ten, kterého je třeba sledovat a udržovat". Proces výroby se od založení nezměnil; spojujením tradice se špičkovou technologií je zajištěna konzistence produktů. Agáve dozrávají přibližně 8 let a jsou ručně sbírány na vrcholu zrání z vlastních polí agáve. Vedle toho nakupují také 20 % od místních výrobců, aby pomohli ekonomice regionu. Jimadori jsou najímáni jako pracovníci na plný úvazek a za svou práci jsou adekvátně ohodnoceni. Jejich profesionalita spočívá v krájení pencas extrémně blízko k pině, aby se během vaření zabránilo jakékoli hořké chuti.

Pomalé vaření agáve je zásadní pro tížený degustační profil. Oproti nerezovým pecím běžných u konkurenčních výrobců používají v Arandas hliněnou pec. Pouze ta dává vařeným agávem kouřovou chuť a sladkou dochuť. Tequila Centinela se vaří pomalu v páře a tento proces trvá přibližně 24 hodin. V prvních 4 hodinách se samospádem získané tekutiny vyhodí, čímž se odstraní nečistoty a hořké „amargo". Uvařené agáve se pak nechá usadit a chladnout po dalších 24 hodin.

Pro extrakci neboli proces mletí používají 2 mlýny s 5 lisy, které šetrně drtí a perou vlákna. Záměrem je netrhat vlákna, aby se z nich neuvolnily špatné příchutě. Jiné palírny pro tento proces používají průmyslovější stroje, jako je „difuzor", který Agáve vaří a proplachuje v jednom procesu. Tím sice šetří čas, ale narušují chuť. Extrahovaná šťáva se nazývá „Aguamiel" (medová voda) a je velmi sladká s vysokým obsahem cukru, který je potřebný k vytvoření alkoholu v procesu fermentace. Používané kvasnice jsou přírodní, pocházející z kontrolovaného prostředí. Tento proces trvá 3 až 5 dní, kdy kvasinky začnou přeměňovat cukry na alkohol.

První destilace se nazývá „destrozamiento". Během 5 hodin se odstraní „colas y cabezas", tedy hlava i ocas a ponechá se srdce, v tomto procesu pojmenované „ordinario". Během druhé, 10hodinové destilace „rectificacion" se opět odstraní hlava i ocas (úkap a dokap). V této fázi se již srdce, tedy průkap, nazývá Tequila.

Zrání v sudu:

Původ:

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Naše webová stránka ukládá data na vašem zařízení (cookies a úložiště prohlížeče), aby bylo možné identifikovat vaši relaci a dosáhnout základní funkčnosti platformy, zážitku z prohlížení a zabezpečení.
Můžeme ukládat data na vašem zařízení (soubory cookie a úložiště prohlížeče), abychom mohli poskytovat doplňkové funkce, které zlepšují váš zážitek z prohlížení, ukládat některé vaše preference bez uživatelského účtu nebo bez přihlášení, používat skripty a/nebo zdroje třetích stran, widgety atd.
Použití analytických nástrojů nám umožňuje lépe porozumět potřebám našich návštěvníků a tomu, jak naši stránku používají. Můžeme použít nástroje první nebo třetí strany ke sledování nebo zaznamenávání vašeho procházení našich webových stránek, k analýze nástrojů nebo komponent, se kterými jste interagovali nebo je používali, k zaznamenávání konverzních událostí a podobně.
Můžeme používat soubory cookie a nástroje třetích stran k vylepšení nabídky produktů a/nebo služeb naší nebo našich partnerů, její relevance pro vás na základě produktů nebo stránek, které jste navštívili na tomto webu nebo na jiných webových stránkách.
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení