Skladová zásoba e-shopu a prodejen je odlišná.

Centinela Añejo

DOPORUČUJEME

Neskutečně ohromující nálož chutí 30 měsíců zrání v bourbon sudech

Výrobce / značka: Tequila Centinela

Skladové číslo:

Typ zboží: Tequila
Podkategorie: Stařená tequila neboli Añejo
Obsah alkoholu: 38 %
Zrání v sudu: Bourbon
Chuťový profil: Komplexní
Objem: 0,7 l
Původ: Mexiko

Hmotnost: 1.6 kg

Dostupnost: Skladem

1390 Kč

Hodnocení produktu: Zatím bez hodnocení. Buďte první!

Vaše hodnocení:

Popis

Barva: Přirozeně zlatá

Aroma: Lehce vařená agáve s výraznějšími tóny medu a ovoce, jemné pečící koření

Chuť: Tradiční agáve a koření, vylapšené zcela originálními tóny výrazně květnaté ovocitosti. Tělo je lehké, ale komplexní. Ohromné spektrum chutí se navzájem předbíhá a dere do popředí. Nalezneme ovoce, květiny, hořké dubové tóny, příchutě agáve s pepřem, kořením a dokonce i náznak kouře. Závěr nabídne ovoce, pečící koření a v samotné dochuti dub a kouř. To vše v opravdu dlouhé dochuti, která si po chvíli řekne o další doušek.


Destilace

První destilace se nazývá „destrozamiento". Během 5 hodin se odstraní „colas y cabezas", tedy hlava i ocas a ponechá se srdce, v tomto procesu pojmenované „ordinario". Během druhé, 10hodinové destilace „rectificacion" se opět odstraní hlava i ocas (úkap a dokap). V této fázi se již srdce, tedy průkap, nazývá Tequila.


Zrání

Centinela Reposado zraje 30 měsíců v dříve použitých 200 litrových sudech po bourbonu z amerického bílého dubu.


Příběh

Tequila Centinela byla založena v roce 1904 a byla první palírnou se sídlem v Arandas, Jalisco. Centinela znamená „ten, kterého je třeba sledovat a udržovat". Proces výroby se od založení nezměnil; spojujením tradice se špičkovou technologií je zajištěna konzistence produktů. Agáve dozrávají přibližně 8 let a jsou ručně sbírány na vrcholu zrání z vlastních polí agáve. Vedle toho nakupují také 20 % od místních výrobců, aby pomohli ekonomice regionu. Jimadori jsou najímáni jako pracovníci na plný úvazek a za svou práci jsou adekvátně ohodnoceni. Jejich profesionalita spočívá v krájení pencas extrémně blízko k pině, aby se během vaření zabránilo jakékoli hořké chuti.


Doporučení

Pokud ji chcete kombinovat, doporučujeme tequilu ve skleničce s ledem přelít v poměru 1:3 vhodně zvoleným tonikem či limonádou. Případně s její pomocí připravíte opravdu jedinečné koktejly. Hodí se k dezertům v kombinaci s kávou. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.

Nový dotaz k produktu

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení