Aperol Spritz

Aperol Spritz

Ačkoli samotný Aperol vznikl až v roce 1919, myšlenka spritzu tu byla mnohem déle. Zdá se, že název sahá až do roku 1800, kdy byly části regionu Benátsko v severní Itálii ovládány Rakousko-Uherskem. Návštěvníkům a vojákům z jiných částí říše se zdálo, že italská vína jsou příliš silná, a tak je zlehčili zástřikem vody – německy „spritz“.

Cantine Vedova Casa Farive Millesimato Bacco Brut DOC

Základní suroviny

Příslušenství

Návod k přípravě

  1. Sklenici naplníme ledem.
  2. První nalijeme sodu, poté Aperol a na závěr pomalým krouživým pohybem dolijeme prosecco.
  3. Pokud máme velkou sklenici, míru ingrediencí můžeme při zachování poměru 1 : 2 : 3 navýšit.
  4. Na závěr ozdobíme několika plátky pomeranče.

Veškeré suroviny pro přípravu Aperol Spritz lze na Vychutnávej.cz pořídit v rámci jednoho balíčku, který vystačí na 25 koktejlů. Nakoupíte zde.

Dobrou chuť!

Koktejlový balíček Aperol Spritz

Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.