Panel uživatele

Extra čokoládový dort

Svatého Valentýna vlastně neslavím, ale záminka, proč upéct něco dobrého se dá najít vždy. Protože věřím, že drahou polovičku určitě potěšíte něčím dobrým, obzvláště pak připraveným s láskou. Tento dort je ovšem pro opravdové milovníky čokolády. Myslím tím, kdo ocení pravou hořkou čokoládu. Připravila jsem jej ze 100% čokolády Willie´s Cacao, proto není dort příliš sladký a opravdu můžete cítit výraznou chuť hořké čokolády.

Extra čokoládový dort

Určitě půjde recept připravit i s méně procentní čokoládou, tam bych já osobně ubrala cukru, ale záleží na v ašich preferencích, prostě ochutnávejte.

Korpus (dortová forma 18 cm)

  • 135 g čokolády, já použila Willie´s Cacao Indonesian Black Dark Breaking
  • 200 g kokosového cukru
  • 250 ml rostlinného mléka
  • 1 lžička jablečného octa
  • 250 ml kvalitní kávy
  • 320 g hladké špaldové mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
  • špetka soli
  • 50 g raw kakaového prášku

Krém

  • 180 g čokolády, já použila Willie´s Cacao
  • 200 ml kokosového krému
  • 100 g kokosového cukru

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem či vymažeme a vysypeme.
  2. Čokoládu na korpus rozehřejeme ve vodní lázni a prošleháme ji s kokosovým cukrem, rostlinným mlékem, octem a kávou.
  3. Ve velké míse smícháme sypké suroviny - mouku, prášek do pečiva, špetku soli a kakaový prášek. Přilijeme tekutou směs s čokoládou a zpracujeme v kompaktní hmotu.
  4. Přelijeme do dortové formy a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 35 minut.
  5. Mezitím si připravíme krém. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Opatrně ji smícháme s kokosovým krémem, cukrem a pořádně zapracujeme. Dáme chladit do lednice alespoň na hodinu.
  6. Korpus vyndáme z trouby, necháme vychladnout, vyjmeme z dortové formy a na mřížce necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Až poté dort překrojíme. Promažeme jej zhruba polovinou krému a zbytkem pomažeme povrch a okraje dortu. Na závěr jsem ještě dozdobila kakaovými boby. Skladujeme v lednici.

Dobrou chuť!

Za vytvoření receptu Extra čokoládového dortu děkujeme Lucce z Delicious blogu.

Extra čokoládový dort

Diskuse

(0 komentářů)

PRÁVĚ NÁS BAVÍ

ZDARMA K NÁKUPU

Zdarma k nákupu nad 1 000 Kč

Zdarma k nákupu nad 4 000 Kč

 

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.