Hurricane
Nebýt druhé světové války, možná by Pat O’Brien podobný koktejl nikdy neumíchal. Během války totiž vázlo zásobování skotské whisky, na což museli američtí barmani rychle reagovat. Během 40. let minulého století se tedy O’Brien rozhodl, že umíchá koktejl z tehdy snadno dostupného rumu, který se do USA dovážel z Karibiku. Svůj výtvor nalil do atypické sklenky Hurricane Glass a nabídl ho místním námořníkům. Silný rumový nápoj se velmi rychle uchytil a po tamní francouzské čtvrti New Orleans se rozjel doslova jako hurikán. Dodnes zůstává jedním ze symbolů města, které žádný turista nemůže vynechat.
Základní suroviny
- 6 cl oblíbeného bílého rumu, např. Havana Club Añejo 3 Años
- 6 cl oblíbeného silného tmavého rumu, např. Goslings Black Seal
- 3 cl citronové šťávy
- 3 cl pomerančové šťávy
- 6 cl čerstvé ovocné šťávy (podle chuti)
- 1 cl grenadiny
- 1 cl cukrového sirupu
- plátek pomeranče a třešně maraschino na ozdobení
Příslušenství
- barová odměrka
- sklenice Hurricane
- šejkr
- sítko
Návod k přípravě
- Do sklenice Hurricane dáme kostky ledu a necháme bokem chladit.
- Veškeré ingredience nalijeme do šejkru, přidáme led, uzavřeme a dobře jím protřepeme.
- Přes sítko vše pomalu nalijeme do vychlazené sklenice s ledem.
- Na závěr ozdobíme plátkem pomeranče a třešní maraschino, přidáme brčko a můžeme podávat.
Návod k přípravě cukrového sirupu
Cukrový sirup je nedílnou součástí mnoha dezertů a drinků. Jeho příprava netrvá dlouho a v lednici ho můžete uchovávat i několik týdnů.
Jako na to? Na mírném ohni rozpustíme v hrnci 600 g cukru v 0,5 l vody. Poté zvýšíme teplotu a vaříme ještě 5 – 8 minut. Vzniklou pěnu je potřebné odstranit. Poté nalijeme do nádobky a můžeme používat.
Dobrou chuť!