Negroni
Dokonalá kombinace ginu, sladkého vermutu a hořko-sladkého bylinného likéru vznikla díky obrovské náhodě v roce 1919 v Caffee Casoni ve Florencii. Jistý hrabě Camillo Negroni si zde měl objednat svůj oblíbený koktejl Americano. Jenže tehdy jej nechtěl se sodovkou, nýbrž s ginem - asi měl těžký den, kdo ví. Barman mu jeho přání samozřejmě splnil a ještě do něj přidal trochu vlastní invence - místo citronu použil pomeranč. Negroni koktejl byl na světě.

Základní suroviny
- 3 cl Tanqueray London Dry 0,7 l
- 3 cl Campari 0,7 l
- 3 cl Punt e Mes Carpano 0,75 l
- plátek pomeranče
- led
Příslušenství
- barová odměrka
- sklenice Old Fashioned
- lžíce k promíchání
Návod k přípravě
- Sklenici naplníme ledem.
- Odměříme si 3 cl Campari, 3 cl Cinzanno Rosso a 3 cl Tanqueray.
- Vše nalijeme do sklenice.
- Pořádně promícháme.
- Ozdobíme pomerančem.
Veškeré suroviny pro přípravu koktejlu Negroni lze na Vychutnávej.cz pořídit v rámci jednoho balíčku, který vystačí na 23 koktejlů. Nakoupíte zde.
Dobrou chuť!