Aroma: Jedná se o velmi bohatý, hřejivý a vysoce komplexní nos, ve kterém cítíme typické známky banánu a ranního čaje, výraznou mátu a šišky, jasná mléčná čokoláda a pečící koření mísící se mírně s bourbonem, čokoládové rozinky a banánový chléb
Chuť: Zprvu zasahuje patro pikantní zázvor, skořice a vanilka, následně přichází na středu těla opálený dub, banán, karamel, dotek mentolu a ananasu, velké šálky čaje s mlékem a sušeného ovoce s nádechem vánočního dortu, které se úžasně sloučí v dlouhém, pomalém a uklidňujícím závěru
Destilace
Melasa použitá při výrobě rumu se extrahuje v továrně Worthy Park na výrobu cukru. Rumy se zde destilují tradiční metodou Pot-Still, což vytváří těžké rumy plné esterů a kongenerů. 100% měděný kotlík pot-still byl vyroben tradiční skotskou společností Forsyths.
Zrání
Ročníkový rum z roku 2006 byl vyroben kotlíkovou destilací a v tropických podmínkách zrál 12 let v jednou použitých sudech po bourbonu. Lahvován byl v sudové síle, bez použití filtrace zastudena a bez přidaného cukru či jiných přísad. Pro evropský trh bylo uvolněno pouze 4 000 lahví.
Příběh
Worthy Park Estate vyrábí na Jamajce rum již od roku 1740, v roce 1962 byla ale produkce dočasně pozastavena. Poté, co byla v roce 2004 postavena nová destilerie, přichází na trh tento autentický, jamajský rum poprvé pod značkou Worthy Park.