Popis
„Těžko hledat větší klasiku skotských blendů než je Black Label. Člověka baví už od vyslovení objednávky na baru po jeho pití „neat", na ledu nebo přelitý zázvorovým Ale a zastříknutý limetkou. Záruka kvalitního potěšení. Pro párování s čokoládou jej budeme pít čistý. Po pár doušcích vložte na patro kouřem nabitou čokoládu. Trpělivě absorbujte výrazné, hořké, sopečné tóny v závěru zjemněné karamelem. Jako bratr a sestra.“
Martin Svoboda
Více o párování whisky s čokoládou se dozvíte v článku Whisky & Čokoláda.
Johnnie Walker Black Label Aged 12 Years
Barva: Rubínová
Aroma: Je dekadentní vůně s tóny vanilky, pomerančové kůry, koření a rozinek
Chuť: Bohatá, komplexní a neuvěřitelně vyvážená, spousta tmavého ovoce, sladké vanilky a nezaměnitelné nakouřenosti, závěr je neuvěřitelně jemný a vrstevnatý, bohatý na kouř, rašelinu a slad
Zrání: Johnnie Walker Black Label je složen z více než 40 vybraných sladových a obilných whisky zrajících v dubových sudech nejméně 12 let, řada z nich však i více než 20 let.
Willie’s Cacao Surabaya Gold
Obsah kakaa: Min. 69 %
Složení: Kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo
Oblast: Surubaya, Jáva, Indonésie
Chuť: Čokoláda má velmi výrazné aroma. S jejím ochutnáním se ocitnete v sopečné oblasti na severovýchodním pobřeží ostrova Jáva v Indonésii. Hořká chuť kouřových tónů je doplněna jemnou chutí karamelu, kterou rozpoznáte zejména v závěru degustace čokolády.
Veškeré čokolády Willie’s Cacao jsou nejen single origin, tedy jednodruhové, ale dokonce „single estate“. To znamená, že veškeré boby použité pro danou čokoládu pochází z jedné jediné farmy.