Popis
„Zprvu si patro zalihujte kořeněným ovocem whiskey. Jakmile začne odeznívat, vložte kousek peruánské čokolády. Pikantnost jablek se zjemní o hluboké tóny rozinek a švestek. Nechte v klidu rozpouštet, po chvíli se začnou objevovat ostré hrany oříšků. Baví mě si s čokoládou hrát, oříšky opatrně kousat. V samotném závěru mi v ústech zůstanou kousky rozinek, které skvěle připraví půdu pro další doušek irské whiskey. A takto si lze hrát do nekonečna. Tedy dokud je v krabičce čokoláda.“
Martin Svoboda
Více o párování whisky s čokoládou se dozvíte v článku Whisky & Čokoláda.
Tullamore DEW
Barva: Světle zlatá
Aroma: Jemná, citrusově nasládlá vůně s lehkým doprovodem jablka a vanilky
Chuť: Kořeněné ovoce, které se pomalu rozvine v tóny opáleného dřeva s vanilkou
Destilace & Zrání
Třikrát destilovaná směs všech tří druhů irské whiskey. Zrání probíhalo ve třech různých typech sudů, po bourbonu a sudů po sherry.
Willie’s Cacao Hazelnut Raisin
Obsah kakaa: Min. 70 %
Složení: Kakaová hmota, třtinový cukr, rozinky 15 %, lískové oříšky 10 %, kakaové máslo
Oblast: Chulucanas, Peru
Chuť: Hořká čokoláda s lískovými oříšky a rozinkami dobře snoubí obě uvedené příchutě. V prvním okamžiku po ochutnání vaše chuťové pohárky zaznamenají nasládlou chuť, která se vzápětí promění v chuť lehce natrpklou po ovoci. Celé rozinky a lískové oříšky, které čokoláda obsahuje, jsou zajímavé při samotné
Veškeré čokolády Willie’s Cacao jsou nejen single origin, tedy jednodruhové, ale dokonce „single estate“. To znamená, že veškeré boby použité pro danou čokoládu pochází z jedné jediné farmy.