Popis
Aroma: Rašelinový, čokoládový, melasový s tóny červených bobulí a trochy krémovosti
Chuť: Štiplavá, rašelinová, dřevitá a kořeněná, kakaová, sladké tóny bobulí a čokolády v hřejivém projevu na patře, dochuť je teplá, přetrvávající, pikantní, prostě senzační
Destilace
V destilérce Lagavulin se nikam nespěchá. Pomalá fermentace, pomalá destilace a náležitý odpočinek v dubových sudech. Celých 11 let tahle whisky dýchala slaný mořský vzduch a dozrála k dokonalosti.
Zrání
Nick je milovníkem všeho dřevěného, whisky Lagavulin a steaku. Spojením těchto tří vášní se zrodila ta nejchutnější a výjimečná whisky: Lagavulin Offerman Edition: Charred Oak Cask. Tato 11letá jednosladová skotská whisky zrála v silně vypálených sudech po bourbonu a poté v sudech po červeném víně. Výsledkem je whisky dokonale doprovázející jakýkoli steak, ideálně propečený na medium-rare.
Příběh
Říká se, že dobré věci přicházejí ve třech. „Pravidlo tří" nebo je-li upřednostňována latina „omne trium perfectum", naznačuje, že věci, které přicházejí ve třech, jsou ze své podstaty vtipnější, uspokojivější a účinnější než jakákoli jiná řada věcí. Není lepší ilustrace než spolupráce Lagavulin a Nicka Offermana.
Lagavulin je legendou mezi skotskými whisky. Patří k těm chuťově nejvýraznějším: hutná, aromatická, se silnou rašelinovou chutí. Charakter whisky je pevně spjatý s ostrovem Islay a jeho rozsáhlými rašeliništi. Nejjižnější ostrov Vnitřních Hebrid má pouhých 600 kilometrů čtverečních a pár tisíc stálých obyvatel, zato ale hned osm palíren whisky. Takový dar matky přírody se totiž musí využít.
Doporučení
Nádech vanilky, červených bobulí, slaného nálevu z mořské soli a Lagavulinova charakteristického „smore" perfektně zvýrazní steakové chutě. Pijte čisté nebo s ledem spolu s dokonale propečeným steakem na medium-rare. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na whisky.