Skladová zásoba e-shopu a prodejen je odlišná.

Nová otvírací doba prodejny Praha: Po: zavřeno, Út,Čt 12:00 - 18:00, St,Pá 12:00 - 16:00

Cihuatán Suerte

LIMITOVANÁ EDICE

Až 17letý rum slaného karamelu, kandovaných fíků, máslových sušenek a skořice

Výrobce / značka: Cihuatán

Skladové číslo:

Typ zboží: Rum
Podkategorie: Tmavý rum španělského typu
Způsob výroby: Kolonová destilace ze šťávy i melasy
Obsah alkoholu: 44,2 %
Chuťový profil: Svěží
Objem: 0,7 l
Původ: El Salvador
Dárkově zabaleno: V krabičce

Hmotnost: 1.6 kg

Dostupnost: Skladem

2290 Kč

Hodnocení produktu: Zatím bez hodnocení. Buďte první!

Vaše hodnocení:

Popis

Aroma/Chuť: Zaujme tóny slaného karamelu, sezamového cukroví, kandovaných fíků, espressa, máslových sušenek a skořice


Destilace

Fermentace i kolonová destilace sirupu z cukrové šťávy a melasy probíhá kompletně přímo v destilerii. Vzorku rumu Cihuatán jsou v rámci kontroly kvality vedle senzorické analýzy ve všech fázích procesu neustále analyzovány pro obsah tříslovin, kyselin a esterifikace.


Zrání

Pro blend byly vybrány rumy s nízkým i vysokým obsahem alkoholu mezi 15 až 17 lety stáří. Zrání probíhalo v tropickém klimatu v nových, středně vypálených sudech z amerického bílého dubu. To utvořilo chuť, která dokonale vyvažuje kořeněné, sladké a ovocné tóny.


Příběh

Cihuatán Suerte je limitovaná edice inspirovaná legendou o Muwaat Matovi, mayském bohu štěstí. Mayové věřili, že jim tento bůh poslal prostřednictvím meteoritů kus štěstí v podobě křemenných krystalů. Aby jej mohli využít, při posvátném rituálu přes krystaly křemene filtrovali vodu. A dle této legendy master blenderka Gabriela Ayala přes křemenné krystaly přefiltrovala rum Suerte. Design symbolicky zobrazuje meteority, mayského boha Muwaan Mata, kterého představuje jelen a krystaly křemene v různých barvách.

Cihuatán je řemeslný lihovar založen roku 2004 se sídlem v El Salvadoru s téměř stoletou historií zpracování cukrové třtiny. Dodnes je stále jediným salvadorským lihovarem, jenž je celý poháněn obnovitelnou energií, kterou čerpá z vylisovaných zbytků cukrové třtiny. Veškerý proces od péče o semínko cukrové třtiny, přes destilaci, zrání, míchání až po lahvování rumu probíhá na totožné adrese. Nad procesem zrání vášnivě dohlíží Master Blender Gabriela Ayala.


Doporučení

Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.

Rum s čokoládou
a naopak

Degustační tipy
od Radka z RumMe

PŘEČÍST ČLÁNEK

Nový dotaz k produktu

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení