Popis
Barva: Měděný, tmavý odstín s vynikající čistotou
Aroma/Chuť: Hluboké s tóny čokolády a zralého tropického ovoce, hořká čokoláda, javorový sirup, plná chuť banánu s hnědým cukrem, skořice, muškátový oříšek, zázvor a opálený dub, následované jemným a dlouhotrvajícím medovým zakončením
Destilace & Zrání
Produkce dvou třicetiletých rumů během jediné dekády je pozoruhodným úspěchem pro lihovar v mikroklimatu intenzivního karibského tepla. Toto konkrétní klima může mít za následek jev známý jako tropické stárnutí, který mj. způsobuje, že se rumy vypařují rychleji - až šest procent ročně („andělský podíl", jak se říká eufemisticky). Normálně by se na konci 30 let odpařila většina rumu v sudu, ne-li všechen.
Ačkoli Appleton označuje na láhvi pouze nejmladší rumovou složku, zahrnuje tato 30letá směs i destiláty starší 50 let. Joy Spence byla však schopna dosáhnout požadovaného stáří použitím tradičních měděných kotlíků a sloupcových destilačních kolon a unikátní jamajské verze starobylého solera systému.
Příběh
Omezený počet láhví, určených zejména pro sběratele.
První známá dokumentace výroby rumu v Appleton Estate pochází z roku 1749. Předpokládá se však, že se počátky panství datují až do roku 1655 k siru Francis Dickensonovi. Vše dobré začíná na počátku a v Appleton Estate tomu není jinak. Svěží, úrodná půda plná neobjevené krásy dodává vše potřebné - od cukrové třtiny až po vápencové prameny, které zásobují místní vodu. Veškeré složky potřebné pro výrobu rumů tak má panství Appleton z vlastních zdrojů. Rumy Appleton stárnou v nových 40 galónových sudech z amerického dubu, který dodá rumu vanilkové chutě a činí jej jemnějším a méně dřevitým. Nadále jsou zdokonalovány prvním Master Blenderem ženského pohlaví na světě, světoznámou Joy Spence. Díky jejím zkušenostem může Appleton Estate přicházet s těmi nejlepšími rumy.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.