Popis
Barva: Zlatavě jantarová
Aroma: Sladké s tóny vanilky, sušeného tropického ovoce, cukrové třtiny a lehkým nádechem dubového dřeva
Chuť: Harmonická, s vrstvami medu, koření, kandovaného ovoce a jemně kouřovým závěrem
Destilace
Rum je vyráběn z kvalitní melasy z ekvádorské cukrové třtiny, fermentované po dobu 36 hodin. Destilace probíhá ve čtyřsloupcovém kolonovém systému, přičemž výsledný destilát má vysokou čistotu a jemnost. Následně zraje v systému solera ve výšce 2538 m n. m. v sudech z amerického dubu, což zajišťuje pomalé a komplexní zrání. Rum není doslazovaný ani dobarvovaný.
Příběh
Rum San Miguel nese jméno po kapli svatého Michaela, která se nachází v horách na pomezí regionů Costa a Sierra v Ekvádoru – v těsné blízkosti destilerie. Tato edice „Solera 1952" vzdává hold místní tradici a poctivému řemeslu, které se v regionu předává z generace na generaci. Výsledkem je elegantní rum s vyváženým chuťovým profilem, ideální jak pro znalce, tak pro nové objevitele ekvádorského destilátorského umění.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.