Popis
Aroma: Intenzivní, hořká čokoláda s tóny kakaa, karamelu a lehce kouřovými nuancemi
Chuť: Hluboká, sametová hořkost tmavé čokolády, vyvážená jemnou sladkostí a karamelovým podtónem, závěr je dlouhý, suchý, s příjemnou kakaovou hořkostí
Destilace
Vyrábí se v Salcburku z neutrálního destilátu z cukrové řepy, 70% kakaové hmoty z Ghany, kakaového másla a bourbonské vanilky.
Příběh
Značka vznikla v roce 1954 v Salcburku jako rodinná firma Mozart Distillerie GmbH, specializující se na čokoládové likéry. Zakladatelé vycházeli z dlouholeté rakouské tradice destilace a kombinovali ji s inovativním spojením čokolády a alkoholu. První produkt – krémový čokoládový likér – rychle získal popularitu díky kvalitním surovinám (kakao z Afriky, bourbonská vanilka) a unikátní výrobní metodě, která zahrnuje několik fází macerace a harmonizace.
Doporučení
Delikátní, krémový, smetanový charakter vyniká jak v čisté podobě na ledu, tak v kombinaci s kávou, zmrzlinou a dalšími oblíbenými dezerty. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na likéry.
