Barva: Tmavě oříšková
Aroma: Tóny kakaa, vanilky, cedrového dřeva, sladkého tabáku a tropického ovoce
Chuť: Velmi plná a sytá s tóny kakaa, vanilky, cukrové třtiny, kaštanů, karamelizovaného tropického ovoce a lehce dubovou příchutí
Destilace
Využívá se kontinuální proces výroby – přidává se rum z předchozí produkce.
Zrání
Havana Club Anejo 7 Anos je dlouho zrající kubánský rum určený pro pomalé požitkářské pití. Jeho vytvoření trvá více než 14 let, každý jednotlivý rum k míchání musí být stařený nejméně 7 let v sudech z bílého dubu.
Příběh
Utváří ho kubánské klima, zeměpisná poloha, dějiny a lidé – rum je zásadní součástí kubánské kultury. Sortiment rumů Havana Club představuje toto bohaté dědictví v jeho nejvytříbenější podobě. Ztělesňuje pravého ducha Kuby.
Hodnoty Havana Club nejlépe zastupují Maestros del Ron Cubano. To není profese, kterou se naučíte z učebnic. Jak říká don José Navarro, hlavní Maestro del Ron Cubano, je to „kulturní dědictví předávané z Maestra na Maestra". Po dlouhých 15 let kandidát na Maestra prochází náročným školením. Pod vedením zkušeného Maestra del Ron Cubano se učí vybírat tu nejlepší melasu, dohlíží na její kvašení a destilaci, vybírá nejlepší sudy určené k zrání destilátů, které pak míchá, aby vznikly ty nejlepší rumy. Maestro del Ron Cubano je opravdovým mistrem svého oboru.