San Miguel
San Miguel je ekvádorská značka rumu, která čerpá inspiraci z místní tradice a přírodních podmínek. Název značky pochází od kaple svatého Michaela, nacházející se poblíž destilerie na pomezí regionů Costa a Sierra v Ekvádoru. Tato lokalita je známá svým unikátním klimatem a nadmořskou výškou, která dosahuje 2538 metrů nad mořem.
Rum San Miguel se vyrábí z melasy a medu z ekvádorské cukrové třtiny. Fermentace trvá 36 hodin a destilace probíhá ve čtyřsloupcové koloně, což umožňuje získat destilát s obsahem alkoholu mezi 85–95%. Zrání probíhá metodou solera v sudech z amerického dubu, umístěných ve vysokohorských skladech. Tento proces zajišťuje pomalé a komplexní zrání, které přispívá k jedinečnému chuťovému profilu rumu.
San Miguel je jediným rumem z jižního Pacifiku, který byl oceněn v knize „RUM" od renomovaného odborníka Davida Brooma, kde získal vyšší hodnocení než některé přední karibské značky. Tato uznání svědčí o kvalitě a respektu k přírodnímu procesu, který mistři rumu v San Miguelu dodržují.
Díky kombinaci tradičních metod, unikátního klimatu a pečlivého řemeslného zpracování si rum San Miguel získal oblibu mezi milovníky rumu po celém světě.
-
San Miguel Extra Aňejo Solera 1952
Harmonický rum z andského Ekvádoru s tóny ovoce, vanilky a jemného dubu
1280 Kč s DPH
-
San Miguel Solera 1952 Edition 2024
DOPORUČUJEME
Ekvádorský rum zrající vysoko v Andách, s harmonickou chutí vanilky, medu a dřeva
1280 Kč s DPH