Bloody Maria

Bloody Maria

Pokud patříte mezi těch pár vyvolených, kteří rádi klasickou Bloody Mary, tuto mexickou verzi si zamilujete. Jelikož jde o zábavný společenský drink, recept vystačí hned na 4 porce, který si připravíte v předstihu a necháte jej v lednici zcelit – bude ještě lepší. Mezitím připravíte něco k snědku, fantazii se meze nekladou: řapíkatý celer, papričky Jalapeño, plněné olivy nebo třeba smažené krevety. Zábava může začít!

El Jimador Blanco

Základní suroviny

  • 2 šálky chlazené rajčatové šťávy
  • ¼ šálku citronové šťávy
  • 2 čajové lžičky worcestrové omáčky
  • 2 čajové lžičky nastrouhaného křenu
  • ½ čajové lžičky mexické pálivé omáčky
  • ½ čajové lžičky celerové soli
  • ⅛ čajové lžičky černého pepře
  • 1 šálek/24 cl vychlazené tequily El Jimador Blanco
  • celerová nať na ozdobení, případně i Jalapeño papričky, plněné olivy, cherry rajčátka, nakládané cibulky, smažené krevety aj.

Příslušenství

Návod k přípravě

  1. Do velkého šejkru bez ledu nalijeme vychlazenou rajčatovou a citronovou šťávu, worcestrovou omáčku, křen, pálivou omáčku, celerovou sůl a pepř.
  2. Šejkr uzavřeme, bez ledu dobře protřepeme a necháme v lednici alespoň hodinu chladit. Chutě koktejlu se mezitím zcelí.
  3. Do každé sklenice nalijeme 6 cl vychlazené tequily, přidáme 12 cl (půl šálku) mixu Bloody Maria a jemně promícháme.
  4. Sklenici naplníme ledem, přidáme celerovou nať a další ozdoby.
  5. Před servírováním zastříkneme povrch koktejlu limetkou.

Dobrou chuť!

Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.