Paloma
O historii nápoje Paloma není známo mnoho. Název je španělským překladem holubice. Některé zdroje uvádí, že je koktejl pojmenován po populární lidové písni La Paloma z počátku 19. století. Klasickou mexickou verzi Palomy tvoří pouze dvě ingredience: tequila a grapefruitová soda. Ale protože je těžší sehnat grapefruitovou sodu než grepfruit a sodu zvlášť, nabízíme přírodněji postavený recept s čerstvě vymačkaným grepem.
Základní suroviny
- 6 cl oblíbené stříbrné tequily, např. El Jimador Blanco
- 1,5 cl limetkové šťávy
- 1,5 cl javorového sirupu nebo sirupu z cukrové třtiny
- soda na doplnění
- sůl
- měsíček grepfruitu a snítka rozmarýnu na ozdobení
Příslušenství
- barová odměrka
- sklenice Highball
- lžíce k promíchání
Návod k přípravě
- Okraj sklenice potřeme grepfruitovou šťávou a obrátíme ji do misky se solí.
- Do sklenice nalijeme tequilu, obě šťávy, cukrový sirup a pořádně promícháme.
- Sklenici naplníme kostkami ledu a dolijeme sodou.
- Na závěr koktejl ozdobíme měsíčkem grepfruitu a snítkem rozmarýnu.
Dobrou chuť!