Panel uživatele

Čokoládová vodka s trnkami

Neskutečná dobrota, kterou lze servírovat po jídle jako likér k dezertům, dortům, sušenkám nebo cukroví. Likér lze servírovat za studena nebo mírně ohřátý, před naléváním stačí láhev na 5 minut postavit do mísy s horkou vodou.

Čokoládová vodka s trnkami

Základní suroviny

  • 500 ml vodky, například Pravda
  • 250 g čerstvých umytých švestek
  • 100 g třtinového cukru
  • 200 g nakrájené hořké čokolády, například Rio Caribe Gold (4 tabulky)

Příslušenství

  • nepřilnavý kastrůlek
  • vařečka
  • sterilizovaná dóza s širším hrdlem
  • sterilizovaná nálevka
  • sterilizovaná láhev
  • malé skleničky na šťopce

Návod k přípravě

  1. Veškeré ingredience vložíme do kastrolku.
  2. Při nízkém stupni zahříváme, dokud se veškerá čokoláda nerozpustí. Pozor, neuvádíme do varu!
  3. Následně velmi pomalu a opatrně nalijeme do dózy.
  4. Hermeticky uzavřeme a na chladném místě necháme dva měsíce odležet.
  5. Po netrpělivém čekání dózu otevřeme, zamícháme a přes nálevku přelijeme do jak jinak než láhve. Během přelévání odstraňujeme švestky (v níže uvedeném videu používá Willie odrůdu trnek, která u nás není tolik dostupná).
  6. Před servírováním vždy párkrát láhev obraťte, čokoláda má tendence sedat na dno.
  7. Servírujeme studené či mírně ohřáté do skla na šťopce, malého objemu, ideálně tedy skleničky na likéry, grappu nebo třeba i rum.

Příprava 750 ml likéru zabere přibližně 30 minut.

Dobrou chuť!

Diskuse

(0 komentářů)

PRÁVĚ NÁS BAVÍ

ZDARMA K NÁKUPU

Zdarma k nákupu nad 1 000 Kč

Zdarma k nákupu nad 4 000 Kč

 

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.