Pralinky v kakaovém prášku

Při hledání nových typů kakaa cestoval pan Willie od haciendy do haciendy a ve svém litinovém hrnci vyráběl z objevených odrůd vždy kakao a pralinky. Takto typy kakaa srovnával, zapisoval si poznámky a ty nejlepší pak dovezl do své továrny v Devonu. Pralinky jsou totiž fantastickým způsobem porovnávání chuťových nuancí různých odrůd kakaa.

Pralinky v kakaovém prášku

Základní suroviny

Příslušenství

  • nepřilnavý kastrůlek
  • vařečka
  • mísa
  • plech
  • papír na pečení
  • čajová lžička
  • alternativně zdobící sáček s 2 cm širokou špičkou

Návod k přípravě

  1. Za stálého míchání zahřejeme v malém hrnci smetanu a cukr, necháme při teplotě těsně pod bodem varu. Směs nesmí vřít.
  2. Vmícháme nasekané kakao. Jakmile se rozpustí, sejmeme z vařiče, nalijeme do mísy, přikryjeme a necháme v lednici vychladnout a ztuhnout.
  3. Na plech položíme nepřilnavý papír na pečení.
  4. Pralinky vytváříme následovně. Čajovou lžičkou nabereme z mísy směs, rychle mezi dlaněmi vyválíme kuličku a položíme na plech, který umístíme do lednice k opětovnému vytuhnutí.
  5. Alternativně přelijeme pralinkovou směs do zdobícího sáčku a vytlačíme na plech dlouhé proužky. Zchladíme do ztuhnutí, nařežeme na 3 cm válečky a znovu zchladíme.
  6. Následně, ať už kuličky nebo válečky, vyválíme v kakaovém prášku.
  7. Skladujeme v lednici v hermeticky uzavřeném boxu. Takto vydrží čerstvé po dobu jednoho týdne.

Pro vskutku profesionální finiš přelijeme vytvarované pralinky rozpuštěnou čokoládou, necháme zchladnout, ztuhnout a vyválíme v kakaovém prášku.

Příprava přibližně 40 ks pralinek zabere orientačně 30 minut.

Dobrou chuť!

Diskuse

(0 komentářů)

Anketa

Jakou kávu si doma nejčastěji připravujete?

PRÁVĚ NÁS BAVÍ

ZDARMA K NÁKUPU

Zdarma k nákupu nad 1 000 Kč

Zdarma k nákupu nad 1 500 Kč

Zdarma k nákupu nad 4 000 Kč

 

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.