Pralinky v kakaovém prášku

Při hledání nových typů kakaa cestoval pan Willie od haciendy do haciendy a ve svém litinovém hrnci vyráběl z objevených odrůd vždy kakao a pralinky. Takto typy kakaa srovnával, zapisoval si poznámky a ty nejlepší pak dovezl do své továrny v Devonu. Pralinky jsou totiž fantastickým způsobem porovnávání chuťových nuancí různých odrůd kakaa.

Pralinky v kakaovém prášku

Základní suroviny

Příslušenství

  • nepřilnavý kastrůlek
  • vařečka
  • mísa
  • plech
  • papír na pečení
  • čajová lžička
  • alternativně zdobící sáček s 2 cm širokou špičkou

Návod k přípravě

  1. Za stálého míchání zahřejeme v malém hrnci smetanu a cukr, necháme při teplotě těsně pod bodem varu. Směs nesmí vřít.
  2. Vmícháme nasekané kakao. Jakmile se rozpustí, sejmeme z vařiče, nalijeme do mísy, přikryjeme a necháme v lednici vychladnout a ztuhnout.
  3. Na plech položíme nepřilnavý papír na pečení.
  4. Pralinky vytváříme následovně. Čajovou lžičkou nabereme z mísy směs, rychle mezi dlaněmi vyválíme kuličku a položíme na plech, který umístíme do lednice k opětovnému vytuhnutí.
  5. Alternativně přelijeme pralinkovou směs do zdobícího sáčku a vytlačíme na plech dlouhé proužky. Zchladíme do ztuhnutí, nařežeme na 3 cm válečky a znovu zchladíme.
  6. Následně, ať už kuličky nebo válečky, vyválíme v kakaovém prášku.
  7. Skladujeme v lednici v hermeticky uzavřeném boxu. Takto vydrží čerstvé po dobu jednoho týdne.

Pro vskutku profesionální finiš přelijeme vytvarované pralinky rozpuštěnou čokoládou, necháme zchladnout, ztuhnout a vyválíme v kakaovém prášku.

Příprava přibližně 40 ks pralinek zabere orientačně 30 minut.

Dobrou chuť!

Diskuse

(0 komentářů)

Anketa

Jaký je váš oblíbený drink na ginu?

PRÁVĚ NÁS BAVÍ

Dárkové poukazy

Dárkový poukaz libovolné útraty na e-shopu nebo showroomu Vychutnávej.cz. Více zde.

Dárkový poukaz 2 000 Kč
Dárkový poukaz 1 000 Kč
Dárkový poukaz 500 Kč

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.